DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasası Karışık Yeni Çalışmalar Gündemde

Kripto Para Piyasası Karışık Yeni Çalışmalar Gündemde

Dünya genelinde kripto para çılgınlığı hız kesmeden devam ediyor. Devletler ise önlemler almaya devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Kripto Para Piyasası Karışık Yeni Çalışmalar Gündemde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre dünyanın dört bir yanında kripto paralara ilişkin hamleler devam ediyor. Bir taraftan git gide popülerlik kazanan bitcoin ve diğer coinler öte yandan buna hazır olmayan devletler ve hukukları var. Kimi devletler hukuki olarak kendilerini bu sisteme adapte etmeye çalışırken kimi devletler ise dolandırılma tehlikesiyle karşı karşıya. ABD Temsilciler Meclisinin hazırlığı ise kripto paralar ile kaynaşma yönünde oldu. Vatandaşın yoğunlukla kullandığı bitcoin ve türevleri hakkında yasaklama kararını getirilmesi gündem değil. Ancak çeşitli kanunlarla konuyu güvence altına almak mümkün olacak. ABD Başkanı Biden önüne getirilecek olan kanun teklifini imzaladığı zaman kripto para birimleri için gündem konan yasalar daha belirgin bir hale gelecek.

Anlaşmalar, Yatırımlar, Mağduriyetler

Kanadalılar ise durumun daha çok pratik kısmına yoğunlaşmış durumda. Sahada daha kolay kripto para birimleri kullanılsın diye Montreal tabanlı bir sistem için çalışmalar başladı. Shakepay olarak isimlendirilen sistem Visa ile güvence altına alınmış durumda. Marqeta ile bu sistemi destekleyen bir ortaklık kuracak olan yetkililer toplumda hayatta da kripto paraları görünür hale getirecek. Tesla’nın şirketi ise kripto pazar cüzdanı olan Blockchain.com’a yatırım yapmaya arar verdiğini açıkladı. Açıklamanın hemen ardından ise yatırımı gerçekleştirerek kripto para piyasasını hareketlendirdi. Türkiye’de ise yeni yeni kendini gösteren kripto para birimleri ve şirketleri hukuken korunaklı değil. Thedox isimli site mağduru olan binlerce vatandaş bu sistemin ne kadar hassas bir yerde olduğunu gözler önüne seriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP