DOLAR

32,3727

0.16%
EURO

34,9643

-0.32%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Bitcoin’de Hızlı Artış!

Bitcoin’de Hızlı Artış!

Son zamanlarda adını bolca duyduğumuz kripto para birimi Bitcoin, yaklaşık bir iki hafta öncesine kadar bütün piyasayla birlikte bir ayı dönemine girmişti. Bu ayı döneminin sonunda yaklaşık iki hafta öncesine kadar 6.000 Amerikan Doları değerine kadar inmiş olan Bitcoin, tekrar eski günlerine dönmek için yukarıya doğru saldırı halinde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Bitcoin’de Hızlı Artış!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberi buraya kadar okuyup Bitcoin hakkında detaylı bilgisi olmayan okuyucular için biraz kendisinden de bahsedelim.

Bitcoin Nedir?

Her şeyin gittikçe dijitalleştiği bu dünyada paranın da yavaşça bankaların tekellerinden çıkıp kendini teknolojinin kollarına atması kaçınılmaz bir hale geldi. Bunun için ‘’Blok Zinciri” teknolojisine sahip kripto paralar oluşturuldu ve Bitcoin’in önderliğinde bu paraların toplam piyasa değeri 474 milyar Amerikan dolarına kadar çıktı.

Bu teknolojiye olumlu bakıp geleceğimizi kurtaracağını düşünen insanların yanında tam tersi görüşte olup Bitcoin’in tabiri caizse bir “Balon” olduğunu ve bir gün patlayacağını, kripto para teknolojisinin dolandırıcılıktan ibaret olduğunu düşünenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar az. Yeni bir teknoloji olduğundan dolayı bu konu hakkında görüş ayrılıklarının olması gayet doğal, zamanla toplum bu teknolojiye de alışıp hakkındaki ön yargıları kıracaktır.

Bitcoin’in Fiyatı Şu An Ne Kadar?

Yazımızda baştan beri Bitcoin ve düşüşünden bahsettik fakat şu anki fiyatından hiç bahsetmedik. Bitcoin, Aralık 2017’sinin ortalarında 20.000 Amerikan doları fiyatına çıkarak zirve yapmıştı fakat o zamandan beri girmiş olduğu düşüş periyodunda fiyatı Şubat 2018’in başlarında 6.000 dolara kadar düştü. 6.000 dolardan çıkış yapan Bitcoin’in fiyatı 16 Şubat 2018 itibarıyla 10.000 dolar ve artması hala bekleniyor.

Bitcoin Nasıl Alınır?

Ülkemizde Bitcoin almak için belli başlı güvenilir borsalar var. Kısa bir araştırma ile bu borsaların ne olduklarını öğrenebilirsiniz. Sadece Bitcoin ile yetinmeyip bütün kripto paralara ilgisi olanlar ise ülkemizden aldıkları Bitcoin’i yabancı borsalara geçirip internet üzerinden yurt dışı sitelerde işlemlerini yapabilirler. Bitcoininizi aktarmak içinse ona sahip olduğunuz site üzerindeki cüzdan “hash”inizi bilmeniz yeterli, böylece orta seviye bir İngilizce ile bile kısa bir araştırma ile yabancı borsaların mantığını anlayabileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP