DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Polonya Petro’yla İlgilenmediğini Bir Kez Daha Vurguladı

Polonya Petro’yla İlgilenmediğini Bir Kez Daha Vurguladı

Polonya Maliye Bakanlığı, Venezuela'nın sahip olduğu para birimi olan "Petro" ile ilgilendikleri iddialarını çürüttü.Bu ayın başında Polonya,Vietnam,Brezilya,Norveç,Danimarka gibi birçok ülkenin ticari amaçlarla Venezuela'dan Petro alımı yaptığı Venezuela tarafından raporlarla iddia edilmişti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Polonya Petro’yla İlgilenmediğini Bir Kez Daha Vurguladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venezuela Dış Ticaret Başkanı José Vielma Mora’nın Telesur Tv’ye verdiği demece göre birçok yabancı ülke Venezuela’ya yaptıkları ihracaatta sattıkları ürünlerin karşılığında Venezuela para birimi olan Petro ‘yu kabul ediyorlardı. Polonya’da yerel bir gazete olan GazetaPL’den edinilen bilgilere göre, Polonya Maliye Bakanlığı Petro alımının henüz resmi olmadığını ve bu kripto paraların henüz hizmet ve ticaret gibi belli başlı alanlarda kullanılmadığını vurguladı.

Polonya’dan Destek Yok

Polonya Dışişleri Bakanlığı Venezuela’nın Petro para birimine karşı olası desteğine değindi ve böyle bir şeyin olmadığı açıkça belirtildi. Telesur Tv’nin haberine göre Polonya’ya ek olarak Venezuela para birimine ticari anlamda ilgili olan diğer ülkeler ise şöyle: Danimarka, Honduras, Norveç ve Vietnam. Venezuela’nın Kripto-Para Başkanı Carlos Vargas Petro‘nun piyasaya sürülmesinden önce şunları söylemişti: ” Her ne kadar Avrupalılar ve Amerikalılar da katılacak olsa, Ortadoğu’dan, Türkiye ve Katar gibi ülkelerden de birçok yatırımcı olacağı kesin.”

Bu ayın başında Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro kripto paranın geliştirilmesi konusunda kendisine destek olması için OPEC( Organization of Petroleum Exporting Countries-Petrol İhraç Eden Ülkeler) ülkelerine çağrıda bulunmuştu. Geçtiğimiz hafta Venezuela Ekonomi ve Finans Populer Güç Bakanı Twitter’da attığı twitte Rusya Maliye Bakanı ile ekonomik ve finansal birliğin tekrar gözden geçirildiğini yazdı. Yazdığı twitte Venezuela’nın kripto parası Petro’ya vurgu yaptı. Venezuela hükümeti, geçen hafta Venezuela’nın yeni para birimiyle para toplamış olmasına şüpheyle yaklaşmasına rağmen, petro’nun sadece iki günde satışından 1 milyar dolar kazandığını iddia etti.

Yeni Para Birimi Yolda

CCN’den alınan verilere göre, Maduro petrodan sonra Venezuela’nın yeni para birimi Petro Gold‘u da piyasaya sunacağını duyurdu.Petro Gold değerli metaryeller tarafından desteklenecek. Maduro Petro ve Petro Gold ile birlikte 21.yüzyıla dev bir adım attıklarını dünyanın teknoloji öncüsü olmaya başladıklarını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP