DOLAR

32,3780

0.17%
EURO

35,0159

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

%
ÖSYM’den KPSS’siz Personel Alımı

ÖSYM’den KPSS’siz Personel Alımı

ÖSYM personel alım ilanını yayınladı. DPB'nin resmi sitesinde yayınlanan ilanda KPSS zorunluluğu olmadan sözleşmeli personel alım sayısı 5 olarak açıklandı. Peki, bu ilana kimler başvurabilecek?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
ÖSYM’den KPSS’siz Personel Alımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) personel alımı gerçekleştireceğini verdiği ilanla açıkladı. DPB’nin (Devlet Personel Başkanlığı) resmi internet sitesinde verilen ilana göre yerli uzman personel alınacak. Müracaat edebilecek adaylar kimler ve başvuru ne zaman başlayacak?

Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Alınacak olan sözleşmeli yerli uzman personel sigortalı olarak görev alacaktır. Alınacak personeller şu bölümlerden olacaktır: İstatistik bölümünden mezun 1 kişi alınacaktır. İngilizce Öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, İngilizce Mütercim – Tercümanlık ve İngilizce Öğretmenliği bölümlerinden herhangi birinden mezun olan 1 kişi alınacaktır. Lisans eğitimini tamamlayarak Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme Programları, Öğretim ve Eğitim Bilimleri bölümlerinden herhangi birinde yüksek lisans yapan 3 kişi alınacaktır.

Başvuruya müracaat edecek lisans düzeyinde mezun adayların İngilizce dil yeterlilikleri A düzeyinde olması gerekirken yüksek lisans düzeyindeki adaylarda bu yeterlilik C düzeyinde olmalıdır.

Başvuru şartları nelerdir?

  • Yapılacak olan sınava ikiden fazla başvurmayan kişiler,
  • Yabancı dil sınav bilgisini belgeleyenler,
  • İhtiyaç alanlarında tecrübeli olanlar,
  • İstenen bölüm, fakülte ya da yüksekokullardan birinden mezun olanlar,
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olanlar,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmayanlar,
  • 1 yıl veya daha uzun hapis cezasına çarptırılmayanlar
  • Askerlikle ilişiği olmayanlar
  • Görevini gerçekleştirmesine engel olabilecek akıl rahatsızlığı bulunmayan kişiler sınava başvuruda bulunabilir.

Başvurular ne zaman olacak?

İlanın yayınlandığı tarih olan 15 Mart 2018 ile 30 Mart 2018 arasında son günün mesai bitimine kadar devam edecektir. Sınava katılmak için adayların başvuru formunu bilgisayarda eksiksiz doldurarak fotoğraf ekleyip imzaladıktan sonra formu posta ile ya da şahsen ulaştırması gerekmektedir.

Sınav ne zaman, nerede, nasıl yapılacak?

Sınav sözlü şekilde 10 Nisan 2018’de Ankara’da gerçekleşecektir. Eğer o gün içinde bitmezse sonraki günlerde devam edecektir. Sınava ihtiyaç dahilindeki personelin 5 katı kadar aday çağrılacaktır ve bu adayların sıralaması için Yabancı dil puanlarının %40’ı ve mezuniyet ortalamalarının da %60’ı esas alınarak en yüksek puandan en düşük puana göre sıralanacaklardır.

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Sonuçlar için tebligat yapılmayacaktır, ÖSYM’nin Sonuç Açıklama Sayfasından yayınlanacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP