DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Jack Dorsey’den Kripto Paralar Hakkında Umut Veren Açıklama

Jack Dorsey’den Kripto Paralar Hakkında Umut Veren Açıklama

Square ve Twitter gibi önemli girişimlerin CEO'su olan Jack Dorsey, yaptığı açıklamada kripto paraların geleceği hakkında umut verici yorumlar yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Jack Dorsey’den Kripto Paralar Hakkında Umut Veren Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Square ve Twitter’ın CEO’su olan Jack Dorsey, en çok kazandıran kripto para birimi olan Bitcoin’i desteklemekte olduklarını ve kripto para birimi sistemlerinin uzun vadeli süreçte tüm insanlar için çok daha ulaşılabilir finansal yapı sağlayabileceğine inancının tam olduğunu belirtti.

Yeni Kullanıcılar Daha Hızlı Adapte Oluyor

Kripto para piyasaları son süreçte birçok büyük oyuncunun ve önemli yatırımcıların da ilgisini cezp etmeye başladı. Piyasaların önemli aktörleri tarafından kripto para piyasasına olan ilgi artış gösterdiği için yeni kullanıcıların kripto para birimlerine adaptasyon sağlayabilmesi de kolaylaşmaya başladı.

Microsoft Hamlesi Önemliydi

Bilindiği üzere bir teknoloji devi olan Microsoft da geçtiğimiz yıl içerisinde Bitcoin ile ödeme yapabilmeye olanak sağlayan yeni bir çalışma başlatmıştı. Fakat Microsoft tarafından atılan bu önemli adımın ömrü fazla uzun sürmedi ve Son süreçte Bitcoin altyapısında yaşanan transfer işlemleri yavaşlığı ve bu işlemler için ödenmesi gereken ücretlerdeki artışa bağlı olarak, Microsoft’un Bitcoin ile ödeme uygulaması da sona ermiş oldu.

Jack Dorsey’in İnancı Tam

Bitcoin açısından olumsuz sonuçlar doğurabilecek olan bu gelişmelere rağmen Twitter’in CEO’su Jack Dorsey Bitcoin’i desteklediklerini açıkladı. Bitcoin’e olan desteğini Twitter üzerinden dile getiren Dorsey, Bitcoin ile alım-satım yapmak isteyenlerin, bu isteklerini CashApp vasıtasıyla gerçekleştirebileceğini, Bitcoin’e ve Bitcoin’in geleceğine inançlarının ise tam olduğunu aktardı.

Dünya Çapında Atılımlar Yaşanıyor

Jack Dorsey’nin yaptığı bu açıklama içerisinde bulunduğumuz dönemde birçok teknoloji devinin kripto para birimleri ekosistemi için başlatmış oldukları çalışmaların yaşandığı süreçte gerçekleşti. Bu konuya bir örnek vermek gerekirse CoinBase, dünyanın en büyük ve en geniş çaplı müşteri ilişkileri yönetim platformu sayılan SalesForce’in eski yöneticisi olan Tina Bhatnagar’ı işe aldığını açıklamıştı.

Facebook için Durum Tam Tersi

Kripto para birimleri ekosistemi adına bu denli olumlu gelişmeler yaşanıyor olmasına rağmen olumsuz gelişmelerin de yaşandığının altını çizmek gerek. Bu olumsuz gelişmelerden biri de Facebook’un kripto para birimleri için aldığı bir karardır. Facebook 30 Ocak tarihinde kripto para reklamlarının kendi platformu üzerinden yapılmasını yasaklamıştı. Jack Dorsey’in tam tersine Zuckerberg,kripto para birimlerinin geleceğine pek inanmıyor gibi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP