DOLAR

32,5311

0.21%
EURO

34,8726

0.31%
ALTIN(gr)

2.473,21

0,46%
BİST 100

%
SEC İlk Önce Kripto Para ve ICO Sahtekarlığına Odaklanacak

SEC İlk Önce Kripto Para ve ICO Sahtekarlığına Odaklanacak

SEC’in finansal denetçileri, uyumluluğu artırmak, dolandırıcılığı önlemek, risk analizi yapmak ve düzenleyici politikalar hakkında bilgilendirmek amacı ile her yılın başında önceliklerini yayınlamaktadır. Bu yıl da öncelikler listesinin en başında ICO ve kripto para pazarlarında yaşanan sahtekarlıklar çerçevesinde alınabilecek olan önlemler yer almaktadır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
SEC İlk Önce Kripto Para ve ICO Sahtekarlığına Odaklanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

OCIE Kripto Paralara ve ICO’lara Öncelik Verecek

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Uyum Denetimleri ve İnceleme Ofisi (OCIE), Çarşamba günü 2018 yılının inceleme önceliklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu yıl kritik piyasa altyapısı, perakende yatırımcılara yönelik görevler ve kripto para piyasalarındaki ICO’lar ve ikincil piyasa ticaretindeki gelişmelerin öncelik alması gerektiği bildirildi. Araştırmacılar, kripto para birimleri ve ilk coin tekliflerinin (ICO’lar) büyümesini izlemeye ve yatırımcıların bu yatırımlara ilişkin risklerle ilgili yeterli açıklamaları almalarını sağlamak için teklif ve satışlarda yer alan kayıtları inceliyor.

SEC Başkanı Jay Clayton, ‘’OCIE’nin varlıkların doğruluğuna, pazar altyapısına ve perakende yatırımcıların verdiği görevlere karşı keskin bir gözle, kaynaklarının etkinliğini en üst düzeye çıkarmaya olan bağlılığı için minnettarım’’ dedi.

Müşteriler ve Yatırımcılar Sürekli Bilgilendirilecek

OCIE Direktörü Pete Driscoll da konuyla ilgili olarak, piyasaların sürekli olarak gelişmekte olduğunu ve yatırımcılara sunulan ürün ve hizmetlerin bu değişimlere göre uyarlanmaya devam etmekte olduğunu belirterek, OCIE riske dayalı inceleme programı sayesinde bireysel yatırımcıların menfaatlerine her daim öncelik verileceğini ve risk oluşturan menkul kıymetler hakkında yatırımcıların sürekli olarak bilgilendirileceğinin altını çizdi.

Bu Alandaki Riskler Daha Büyük

Program belgesi ile ilgili düzenleyicilerin yaptığı açıklamada, kripto para birimleri ve ICO piyasalarının hızla büyüdüğü ve perakende yatırımcılar için bir takım riskleri de beraberinde getirdiği ifade edildi. Bu ürünlerin pazarlarının büyümesiyle birlikte bu alandaki yatıcım danışmanları ve destekçilerinin sayısının da hızla artmakta olduğunu dile getiren düzenleyiciler, bu ürünlerin satışını izlemeye devam edeceklerini ve ürünlerin menkul kıymet olduğu yerlerde de mevzuata uygunluklarını inceleyeceklerini belirttiler. Ayrıca düzenleyici ve yetkililer, bu para birimleri için halihazırda birçok dolandırıcılık faaliyetinin gerçekleşmiş olduğunu ifade ederek, bu alanın likidite risklerine, fiyat oynaklığına ve potansiyel dolandırıcılıklara oldukça açık olduğunu aktardılar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP