DOLAR

32,5902

0.31%
EURO

35,0189

0.12%
ALTIN(gr)

2.457,74

0,90%
BİST 100

%
Venezuela’nın Kripto Parası Petro için Flaş Gelişme!

Venezuela’nın Kripto Parası Petro için Flaş Gelişme!

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro Venezuela'nın kripto parası petro ile ilgili açıklamada bulundu. Petro, Whitepaper için resmi olarak imzalandı ve satışa sunuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Venezuela’nın Kripto Parası Petro için Flaş Gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Venezuela Cumhurbaşkanı olan Nicolas Maduro bitcoin hakkında birtakım açıklamalarda bulundu. Ülkesinin petrol destekli olarak kripto parası petro’nun ön satışı hakkında bilgi verdi. Bununla birlikte Petro aynı zamanda Whitepaper için resmi olarak imzalanmış oldu. Petro bu konuda Konteynarlarda minin sistemini açtıklarını ifade etti.

Petro için Ön Satışların 20 Şubatta Başlayacak

Venezuela Cumhurbaşkanı olan Nicolas Maduro Salı günü bakanlar konseyi toplantısında yaptığı açıklamalarda Venezuela’nın ulusal kripto parası olan Petro’nun 20 Şubat günü satışa sunulacağını ifade etti. Nicolas Maduro açıklamanın devamında ise “ Geleceğe artık ulaştık. Daha çok Venezüella ekonomik bir güç olarak ilerlemeye devam etmektedir.” Açıklamalarını sunarak ön satışlarında ERC20 tokenler ile olacağını ifade etti. Sözlerinin devamının ardından ise;

Nicolas Maduro Whitepaper’ı basına sundu

Ön satışlarının duyurulmasının ardından Maduro, petrolün işlevlerini, vizyonun ve koşullarınını ayrıntılarını anlatmasının yanında kripto paranın daha çok whitepaper’da olacağını ifade ederek imza attı. Bunun yanı sıra birlikte Venezüella vatandaşlarının whitepaper’e erişim talebini etmelerine rağmen şuanda ise kamuoyuna sunulmadığını ifade etti. Bu basın yayınından önce ise bazı yayın organlarının whitepaperhakkında sızdırılmadı haberlerini doğrulamıştı. Ancak Nicolas Maduro hükümeti bu belgelerin doğruluğunu reddetti. Venezuela dünyanın ön saflarında yer almasının yanı sıra kripto paramız Petro’nun ise başlangıç süresini sürekli olacak hızlandıracaklarını ifade etti.

Petro Konteyner Tanıtımı Yapıldı

Salı günü yapılan toplantılarda Maduro açıklamış olduğu Petro konteyner ile Kripto paranın artık ulaşışabilirliğine dikkat çekmesinin ardından madencilik sektöründe de bir takım yeniliklerden de söz etti. Ülkemizde bulunan tüm tasarruf bankaları madencilik çiftliklerine sahip olmasının yanında el petro’ya katılabileceklerini ifade etti.

Venezüella ülkesi ilk olarak aralık ayı başlarında çıkaracakları kripto para hakkında birtakım açıklamalarda bulunmasının ardından daha sonrasında ise kripto para müfettişi olarak Carlos Vargas’ı göreve getirdi.

Yapılan konuşmalarda ise 5 milyar varil ham petrolün 100 milyon coin ile yeni para biriminin desteklenmek istediğini ifade etti. Ancak Ulusal Meclis bu kripto parayı yasadışı ilan eti. Karar alınmadan önce de Cumhurbaşkanı petrol projesine katılmak için de 10 ülkeyi ikna etmeye başladı ve aynı zaman erken yatırımcılar içinde %60 varan indirimlerin olacağını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP