DOLAR

32,5582

0.2%
EURO

34,9526

-0.11%
ALTIN(gr)

2.443,82

0,33%
BİST 100

%
Fidye Yazılımı, Oltalama, Saadet Zinciri… Kripto Para Yatırımcıları Aman Dikkat!

Fidye Yazılımı, Oltalama, Saadet Zinciri… Kripto Para Yatırımcıları Aman Dikkat!

Son zamanlarda bütün dünyada kripto para piyasalarına yatırımlarda artış olduğu biliniyor. Buna paralel bir şekilde mağduriyetler de artmaya başladı. Yatırım yaparak para kazanmak isteyen vatandaşların, hesapları hackerların yeni hedefinde. Yatırımcı ise fidye yazılım, oltalama, saadet zinciri gibi çeşitli yöntemler ile dolandırılmaya çalışılıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:51
Fidye Yazılımı, Oltalama, Saadet Zinciri… Kripto Para Yatırımcıları Aman Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto parada şirket vurgunlarının yanında aynı zamanda bir de Siber güvenlik pususu var. Kripto para piyasaları, devamlı olarak siber saldırılara maruz kalabilirken, hacker arın yeni hedefi haline geldi. Piyasayı çok iyi bilen uzmanlar, fidye yazılım  oltalama, saadet zinciri gibi çeşitli uygulamalar ile yatırımcıları tehdit edildiğine dikkat çekiyor. Her 40 saniye içerisinde bir ortalama yöntemi ile saldırı gerçekleştirdiğini dile getiren Uzmanlar uyarıyor! Üsküdar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyesi prof. Dr. Serhat Özekes, blokzincir teknolojisi ile merkezi bulunmayan finans yani (DeFi) eylemlerinin çok fazla büyüdüğünü açıklayarak, “fakat artış gösteren bu popülerlik sebebiyle sistem, siber saldırıların hedefi haline gelmeye başladı. Piyasada bazı güvenlik açıkları mevcut. Hacklenme çok ciddi bir iştir. Bunun sebebi ise kaybolan ya da çalınmış kripto paraları geri almanın bir yöntemi yoktur. Akıllı bir cüzdanın korumasına sahip olunsa dahi kripto para borsaları siber saldırılara maruz kalma olasılığı oldukça yüksektir. Bir cüzdan mevcut ise ve anahtar unutulursa ya da kaybedilirse, kripto paranın alınması yatırımcıyı bir hayri ulaştırabilir. “Dedi.

 Kripto Para Piyasasında Vurgun Haberleri

 2018 senesinde Japon Coincheck şirketinden 530 milyon dolar değerinde (500 milyon NEM) çalınarak 19 değişik hesaba aktarıldığını dile getiren Özekes, “yalnızca 2019 senesinde 292 milyon dolar değerinde toplamda 12 büyük kripto para hırsızlığı olayı meydana geldiğini söyledi. 2020 senesinin aralık ayı içerisinde ise 1,5 milyonun üzerinde kullanıcı bulunan İngiltere merkezli Kripto para Borsası EXMO, uğramış olduğu siber saldırı neticesinde toplam varlıklarının %5’ini kaybetti. Yine aynı şekilde 2021 senesinin ağustos ayı içerisinde Poly Network, hackerların hedefindeydi ve yaklaşık olarak 600 milyon dolar kıymetinde Ethereum, saldırganların hesabına geçti.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP