DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Dünyanın En Zengini Jeff Bezos’un Desteklediği Emlak Şirketi, Bitcoin Kabul Edecek

Dünyanın En Zengini Jeff Bezos’un Desteklediği Emlak Şirketi, Bitcoin Kabul Edecek

Amazon.com’un kurucusu ve CEO'su, dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Jeff Bezos’ un aile ofisi şeklinde hizmetlerini sürdüren Bezos Expeditions aracılığı ile desteklenen Latin Amerika merkezli Emlak Startup’ı La Haus, bulunduğu bölgede artış gösteren adaptasyona uymak amacıyla Bitcoin kripto para ödemelerini kabul edeceğini açıkladı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan firmanın yönetim kurulu başkanı ise, "Bitcoin Kripto para biriminin geleceğin rezerv parası olacağını düşünüyoruz."

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Dünyanın En Zengini Jeff Bezos’un Desteklediği Emlak Şirketi, Bitcoin Kabul Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcıların, bu uygulama aracılığı ile ev alım işlemlerini gerçekleştirmelerine fırsatı tanıyan La Hous firması, katılımcıların Bitcoin ile ödeme yapmalarına izin verme kararı aldı. İlk ödeme işlemleri açısından ise Meksika’nın Playa Del Carmen kenti seçildi.

 Geleceğin Rezerv Parası Bitcoin

Firma, yapmış olduğu açıklamada ise ilerleyen zaman dilimleri içerisinde bu yöntemin 80 binden fazla Emlak firması barındıran envanterim tümüne yayılacağını açıkladı. Konuya yönelik değerlendirmelerde bulunan firma yönetim kurulu başkanı ile kurucu ortağı Rodrigo Sanchez-Rios şunları söyledi:

“Şirket olarak Bitcoin kripto para biriminin, geleceğin  rezerve parası olacağını düşünüyoruz. Biz, aslında bir teknoloji firmasıyız. Bu hususta öncü olmamız elbette ki normal karşılanmalı. Emlak alım satım işlemlerinde artık geleneksel evrak işlerini kademeli bir şekilde ve bu sayede azaltmayı düşünüyoruz. Böylelikle işlemler, çok daha hızlı ve çok daha pratik bir şekilde tamamlanabilecek. Bilançomuzda ise ne kadar Bitcoin para birimini tutacağımıza henüz karar vermedik.” Dedi.

 Firma, hem zincir üstü hem de Lightning Network’teki işlemlerin gerçekleştirilmesi hususunda Los Angeles Merkezi OpenNode yatırım firmasıyla da anlaşmaya vardı. Aracı kurum pozisyonundaki La Haus, satış işlemlerini gerçekleştiren mal sahiplerine ise ücreti fiyat para olarak ödüyor.

 Yıllık Bazda 1 Milyar Dolarlık Brüt İşlem Hacmine Sahip

 2017 senesinde Sanchez-Rios ile beraber  Kolombiya eski başkanı Alvaro Uribe’nin oğulları jeronimo ile Tomas’ın kurdukları bu firma, daha çok Meksika ve Kolombiya’daki yeni emlak projeleri ile ilgileniyor. Şu anda totalde 10 şehirde faaliyet göstermekte olan La Haus uygulamasında ise senede brüt 1 milyar dolarlık işlem hacmi yer alıyor. Sanchez-Rios’a  göre de bu yöntemin aylık 1 milyon aktif kullanıcısı mevcut.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP