DOLAR

32,5730

0.26%
EURO

34,9982

0.06%
ALTIN(gr)

2.459,61

0,98%
BİST 100

%
ABD Kongresinde ‘Kriptonun Üzerindeki Gizemi Kaldırmak’ Temalı Kritik Toplantı Yapılacak!
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • ABD Kongresinde ‘Kriptonun Üzerindeki Gizemi Kaldırmak’ Temalı Kritik Toplantı Yapılacak!

ABD Kongresinde ‘Kriptonun Üzerindeki Gizemi Kaldırmak’ Temalı Kritik Toplantı Yapılacak!

ABD'de basit coinler başta olmak üzere uzun zamandır süregelen tartışmalar, ABD Kongresinde düzenleyeceği bir toplantı ile ele alınacak. Kongrede ortak ekonomik komitesi, devletin dijital varlıklar hususundaki netleştirmeye odaklanan bu toplantıyı 17 Kasım tarihinde gerçekleştirecek. Toplantı başlığı ise “Kripto üzerindeki Gizemi kaldırmak"

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
ABD Kongresinde ‘Kriptonun Üzerindeki Gizemi Kaldırmak’ Temalı Kritik Toplantı Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD başta olmak üzere pek çok finansal kuruluş, kripto paraları tartışıyor fakat şu ana kadar önemli bir adım atılmadı. Amerikan Merkez Bankasından, Hazine Bakanlığı’ndan kongre yöneticilerine kadar pek çok kurum ve kişi, özellikle de yaz aylarında kripto para odaklı büyük tartışmaların içinde oluyorlar fakat Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ‘Çindeki gibi kripto paraları yasaklamak gibi bir niyetimiz yok’ açıklaması haricinde konu ile alakalı net sözler şimdiye kadar hiç söylenmedi.

 Kripto Üzerindeki Gizemi Kaldırmak

 Sabit coinlerden, diğer coinlerin merkeziyetsiz bir şekilde parasal uygulamalara bakış açısına kadar pek çok hususun ele alındığı devlet katında şimdi de çok önemli isimlerin katılımı ile bir toplantı düzenleyecek. 17 Kasım tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan toplantıda ana başlık ise “Kripto Üzerindeki Gizemi Kaldırmak” olarak belirlendi.

  Kripto para piyasalarında milyarlarca dolar işlem hacmi söz konusu. Kimi devletler, kripto paralara temkinli bir şekilde yaklaşırken kimi devletler ise kendi parasal politikaları içerisinde kripto paraların tanımının yapılması amacıyla ya da alım satım işlemlerinin kolaylaştırılması amacıyla bazı çalışmalar yürütüyor.

 Son zamanlarda özellikle de ABD’deki belediye başkanlarının maaşlarını kripto paralar ile almaya gayret etmesi, Miami belediye başkanının Belediye sınırları içerisinde ikamet eden vatandaşlara Miamicoin adı altında bitcoin kripto para birimini dağıtması gibi çalışmalar aslında ABD’nin, kripto paralar ile önemli bir ortam içerisinde yoluna devam etmeye çalışması anlamına geliyor.

 ABD Merkez Bankası başkanının kripto paralar ile ilgili yapmış olduğu “Çin hükümeti gibi kripto paraları yasaklama gibi bir niyetimiz yok” konuşması her ne kadar da ABD’li yatırımcıları rahatlatmış olsa da yine de Amerika senatosunda kripto paraların tanımının yapılması, alım-satım işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği ile ilgili bir dizi konu ele alınacak. 17 Kasım tarihinde Amerikan kongresinde ele alınacak kripto paralar ile ilgili detaylı bilgilere ve çok daha fazlasına bu satırlardan ulaşabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP