DOLAR

32,5449

0.13%
EURO

34,9416

-0.19%
ALTIN(gr)

2.439,59

0,15%
BİST 100

%
Sanal Gerçeklik Dünyası Patlamaya Hazırlanıyor, Bu 3 Metaverse Kriptoya Dikkat!

Sanal Gerçeklik Dünyası Patlamaya Hazırlanıyor, Bu 3 Metaverse Kriptoya Dikkat!

Metaverse dünyasında kurulan kentlerin kendi paraları mevcut. Sanal gerçeklik dünyası patlamak için hazırlanırken mutlaka almanız gereken 3 Metaverse kripto para birimi ve çok daha fazlası bu haberde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
Sanal Gerçeklik Dünyası Patlamaya Hazırlanıyor, Bu 3 Metaverse Kriptoya Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya devi Facebook’un adının, kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg tarafından ‘meta’ olarak değiştirilmesinin sonrasında artık internet uygulamaları yerine’ metaverse’ tanımı kullanılmaya başlandı. Metaverse, kişilerin izlemekle kalmayıp içine girip adeta bir parça olabilecekleri bir sanal alem haline geldi. Örneğin bir kişi, hiç gitmediği bir mağazaya metaverse teknolojisi aracılığı ile gidip elle dokunmadığı bir elbiseyi sanal ortamda giyebilir ve kendi bedenine göre uygun olan elbise başta olmak üzere herhangi bir ürünü alabilir. Bu durum tamamen Metaverse teknolojisinin insanlara kazandırmış olduğu bir hediyedir adeta.

 Bu sanal alemde gerçek hayatta sahip olduğumuz her şey var. Sanal kentlerde hayat devam ediyor ve yine aynı şekilde ticari hayat oldukça canlı. Decentraland kentinde arazi satışları son hızla devam ediyor ve yine aynı şekilde dünyanın en ünlü markaları showroomlar ve bayilikler metaverse kentinde açılmaya devam ediyor.

  Bitcoin kripto para biriminin tarihi zirvesi olan 69 bin dolardan yavaş yavaş inmeye başlamasının hemen sonrasında  metaverse coinlere olan ilgi gittikçe artmaya başladı. Bazı altcoinler, düşüş yaşayan piyasalara rağmen oldukça güzel bir şekilde performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu altcoinler  arasında genel itibariyle sanal şehirlerin resmi paraları olan kriptolar da yine aynı şekilde sayılabilir. Sanal kentlerde canlanan ticari hayat, bu şehirlerin kripto paraların adının da daha çok anılmasına sebep oldu. İşte tam da bu altcoinler arasında sizin için seçtiklerimiz bu haberde..

 MANA (Decentraland)

Decentraland (MANA) kripto paralar projeleri içerisinde en trend ve en uzun soluklu ayakta kalan metaverse projelerinin başında geliyor. Bu projenin tamamen şeffaf ve adil yönetimini devam ettirmek açısından VR sosyal yönünü blokzincir teknolojisi ile bir araya getiren bir sosyal platformdur. Bu platformda, sadece dijital platforma sınırları içerisinde değil aynı zamanda kullanıcı tabanı açısından gerçek gelip sağlayan gerçek dünyaya geçiş gerçekleştiren kendi ekonomisini fareden ‘mana’ adlı kendi para birimine sahiptir.

 SAND (Sandbox)

Sonboks kripto para biriminin kullanıcıları başta arazi olmak üzere gayrimenkul ürünlerinden alıp satabilirler. İşte böylesine oluşturulmuş bir sanal kenttir. Bu açıdan bakıldığında Decentraland’a benziyor. Diğer taraftan kullanıcılara aynı zamanda başkalarıyla sosyal bir şekilde etkileşim kurma ve sanal dünyanın tadını beraber çıkarma fırsatı da sunar.

 Jedstar Deco GameFİ

3. sırada ise trueland ve the sandbox uygulamalarımı kıyasla büyüme potansiyeli en büyük proje olarak seçilen ve çok daha yeni bir kripto para projesidir. Bu kripto para birimi ile finans piyasaları arasındaki boşluğu kapatmaya gayret eden bir merkezi olmayan finans ve oyun finansmanı projesi olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP