DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Uzman İsimden Uyarı: Bitcoin, Bu Seviyelere Kadar Düşecek!

Uzman İsimden Uyarı: Bitcoin, Bu Seviyelere Kadar Düşecek!

Geçtiğimiz ekim ayı içerisinde adeta rekor üstüne rekor kıran kripto para piyasası, kasım ayı içerisinde başta öncü kripto para birimi Bitcoin olmak üzere düşüş yaşamaya devam ediyor. Geçen haftayı 69 bin dolar seviyesi ile kapatan ve adeta 70 bin dolar seviyesine yaklaşan Bitcoin, sadece bir hafta içerisinde yüzde 20 oranında değer kaybı yaşayarak 55 bin dolar seviyelerine kadar düştü.    

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Uzman İsimden Uyarı: Bitcoin, Bu Seviyelere Kadar Düşecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir ay içerisinde %7 oranında bir zarar ile 4 haftanın sonrasında ilk negatif kapanışını gerçekleştiren Bitcoin’i, bir başka kripto para birimi olan ve kripto para dünyasında ikinci sırada yer alan coin ya da lider altcoin de piyasadaki gerilemeden nasibini alan diğer paralardan. Piyasanın en kuvvetli ikinci oyuncusu konumunda bulunan ethereum, tarihi rekoru olarak da bilinen 4865 dolar seviyesinin sonrasında 4000 doların dahi altına düştü. Kripto para piyasasında meydana gelen bu düşüşün en büyük sebepleri ise ABD ile Çin hükümeti tarafından gelen negatif haberler oldu.

 ABD İle Çin’den Kötü Haber!

Kripto para borsalarını oldukça yakından etkileyen 2 önemli gelişme bu hafta başında geldi. Çin hükümeti tarafından devlete ait tesislerde kripto para madenciliği yapılmasına ilişkin faaliyetleri durdurma politikası geldi. Söz konusu faaliyetleri devam ettirenlere yönelik çeşitli cezai uygulamalar işleneceği ve baskıyı artıracağı haberleri, Bitcoin para birimini olumsuz bir şekilde etkiledi. Diğer taraftan, ABD Başkanı Joe Biden, kripto para piyasasında birkaç aydır önemli bir tartışma konusu olan ve kripto para birimlerinin vergi raporlaması hususunda bazı maddeler de içeren tasarı ile trilyon dolarlık bir altyapı tasarısına imza atması ile resmen yasalaştı. Tasarı, özellikle de ‘aracı’ tanımının sınırlarına girmesi sebebiyle kripto para piyasası rollerinden yoğun eleştiri aldı. Sektörden pek çok taraf, tasarının hem temsilciler meclisinde hem de senatoda bu haliyle geçmemesi açısından önemli bir mücadele vermişti.

 Uzmanlar Uyarıyor: Kripto Paraların Fiyatı Daha Da Düşebilir!

 Amerika Birleşik Devletleri’ne ilişkin regülasyon risk faktörleri, 2014 senesinde siber saldırıya uğrayan Mt. Gox piyasasından dağıtılacak olan 114 bin tane Bitcoin kripto para biriminin ve ana endekslerde meydana gelen genel zayıflar risk iştahının kripto para piyasalarının aşağı yönlü bir şekilde hareket etmesine sebep olduğunu dile getiren Houbi Global araştırma müdürü Beste Naz Süllü, kripto para piyasalarında meydana gelen düşüşü ele aldı:

“Piyasada kaldıraçlı kontratların hacmi artarken, devamlı fonlama oranlarında meydana gelen alım kontratlarının likidite olması satış baskılarının sürmesini yönelik önemli bir işarettir. Bu sebeple BTC’nin değeri 9 bin dolar seviyesinden yukarı yönlü bir şekilde kırıldığını görmediğimiz takdirde Bitcoin Kripto para biriminin önümüzdeki kısa vade içerisinde fiyatı 52 bin dolar seviyesine kadar gerileyebilir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP