DOLAR

32,4742

-0.21%
EURO

34,9574

0.31%
ALTIN(gr)

2.433,45

0,44%
BİST 100

%
Kripto Para Yatırımcıları, Klonlanmış Sitelere Dikkat!

Kripto Para Yatırımcıları, Klonlanmış Sitelere Dikkat!

Son zamanlarda Türkiye'de kripto para borsası mağdurları sayısı artış gösteriyor. Teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber cepten çıkan para, artık sanal hale geldi. Sanal yani kripto paraların çoğalmasıyla da dolandırıcılık vakaları da her geçen gün artış göstermeye başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Kripto Para Yatırımcıları, Klonlanmış Sitelere Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te yaşayan bir vatandaş, ABD merkezli ünlü bir Kripto para Borsası sitesine 54.000 TL yatırım sağlayarak sisteme kayıt oldu. 54 bin TL yatırmış olduğu hesabının bakiyesinin 1 milyon 300 bin dolar olduğunu gördüğünde parayı çekmek isteyen mağdur vatandaş, hesabını bloke edildiğini öğrendiğinde dünyası başına yıkıldı. Kendisine, ‘hesabın bloke edilmiş, yeni şifre alman lazım’ cevabının gelmesiyle parasını almak amacıyla yeni şifreye 10 bin dolar yatırdı. Parayı yatırmasına rağmen işlem gerçekleştiremeyen mağdur vatandaş, yine irtibata geçti. Bu sefer de 20 bin dolar isteyen site yönetiminin kendisine vermiş olduğu talimat ile beraber parayı yatırdı. Parasını yine çekemeyince tekrardan iletişime geçtiğinde ise bu sefer kendisinden 30 bin dolar daha yatırmasını istemeleri üzerine dolandırıldığını anladı. Mağdur vatandaş, yapmış olduğu araştırma neticesinde para yatırmış olduğu sitenin gerçek site ile birebir klonlanmış kripto para borsası sitesi olduğunu anlayarak konuyu avukatı ile yargıya taşıdı.

 Mağdur vatandaşın dosyasına bakan Avukat Mehmet Okan Sarrafoğlu ise klonlanmış sistemin nasıl işlediğine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Türkiye’de Kripto Para Olarak Değil Varlık Olarak Tanınıyor

Kripto varlıkların Türkiye’de lisansının olmadığını yalnızca varlık olarak kabul edildiğini dile getiren Avukat Sarrafoğlu,

“Bankaların lisansı vardır fakat Kripto para borsasının lisansı yoktur. Bizim ülkemizde kripto para, para olarak kabul edilmemiştir, varlık olarak kabul edilmiştir. Burada dolandırıcılık olarak ta 4 çeşit sistem görünüyor, ben bunlardan en revaçta olanından bahsedeceğim. kripto para borsalarının sitelerinde dolandırıcı olan tarafta site gerçek oluyor, site üzerinden yapılan işlemlerde gerçek lakin yazılımı çok iyi bilen kişiler, hackerlar bu gerçek sitelerin arkasında sahte siteler kuruyorlar ve yapılan işlemler gerçek olsa bile yatırılan paraların hepsi arkada kurulan sahte siteler üzerinden gerçekleşiyor.”

Dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP