DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Hindistan’ın Kripto Paraları Yasaklaması Bekleniyordu, Ekonomi Bakanı Son Noktayı Koydu!

Hindistan’ın Kripto Paraları Yasaklaması Bekleniyordu, Ekonomi Bakanı Son Noktayı Koydu!

Geçtiğimiz günlerde kripto para birimlerinde meydana gelen sert değer kaybının nedenlerinden biri olarak gösterilen Hindistan’ın alt meclisine sunulan ve kripto paraları yasaklamak amacıyla getirildiği öngörülen kripto para tasarısının, regülasyonlar açısından hazırlandığı açıklandı. Hindistan’da yüreklere su serpen bu son dakika gelişmesi ile Hindistan ekonomi bakanı Nirmala Sitharaman’dan geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para birimlerinin yasaklanıp yasaklanmayacağı uzun yıllardır tartışma konusu olmaya devam ediyor. Bu tartışmayı en şiddetli şekilde yaşayan ülkelerden birisi ise Hindistan. Hindistan ekonomi bakanı Nirmala Sitharaman, konu ile ilgili konuştu. Kripto para reklamlarını oldukça yakından gözlediklerini söyleyen bakan, herhangi bir yasaklamayı ise planlamadıklarını dile getirdi. Meclise sunulması beklenen yasa tasarısının 2019 senesindeki tasarıdan bazı bölümler barındırdığını dile getiren bakan Sitharaman, kısa süre içerisinde konu ile ilgili karar verileceğini de açıkladı.

Bitcoin‘i Yasal Para İlan Etme Gündemde Yok

Hindistan ekonomi bakanı Nirmala Sitharaman, Bitcoin kripto para birimini yasal para ilan etmek gibi bir durumun söz konusu olmadığını açıklamıştı. Diğer taraftan Sitharaman, CBDC hususunda faaliyetlerimiz sürdüğünü dile getirdi. Eylül ayı içerisinde yapmış olduğu bir konuşmada ‘ El Salvador gibi olmak zor ama kripto parayı dışlayamayız’ ifadelerini kullanmıştı.

Bitcoin’deki düşüş, Hindistan’ın yasaklama tasarısı ile başladı

Bilindiği gibi geçtiğimiz birkaç hafta içerisinde kripto para piyasalarında ciddi manada bir değer kaybı yaşanmış, buna neden olarak ise Hindistan’ın kripto paraları yasaklamayı hedefleyen bir yasa tasarısının meclise sunacağı iddia edilmişti. Satış baskısı çok uzun bir şekilde sürmemiş yeni bir yükseliş hareketinin başlangıç yaptığı esnada ise geçen cuma günü Bu kez de yeni bir koronavirüsü varyantı haberinin ortaya çıkmasıyla beraber bu sefer kripto para birimleri geri çekilme yaşandı.

Milyonlarca dolarlık yatırım gerçekleştiriliyor

Asya Kıtası’nda, Vietnam ve Pakistan gibi ülkeler ile beraber en büyük kripto para adaptasyonu benimsenen yerlerden biri olan Hindistan, uzun zamandır büyük batılı girişim sermayesi firmalarından dev yatırımlar almaya devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP