DOLAR

32,5627

0.22%
EURO

34,9717

-0.07%
ALTIN(gr)

2.441,95

0,25%
BİST 100

%
Kripto Karşıtlığı ile Bilinen O Senatörden Madencilik Şirketine Mektup!

Kripto Karşıtlığı ile Bilinen O Senatörden Madencilik Şirketine Mektup!

Geçtiğimiz yaz aylarında kripto paralar ile ilgili olumsuz açıklamalarıyla gündeme gelen, hazine Bakanı Janet Yellen:den SEC başkanı Gary Gensler,e kadar pek çok kişiye kripto para regülasyonları hususunda çeşitli mektuplar yazan ABD'li senatör Elizabeth Warren, kripto para madencilik şirketi Greenidge Generation’ın Ceo’suna gönderdi. Mektubunda senatör, şirketin karbon ayak izi konusunda bilgi talebinde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:57
Kripto Karşıtlığı ile Bilinen O Senatörden Madencilik Şirketine Mektup!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri’nde kripto paralara karşı çıkması ile tanınan ve geçtiğimiz yaz aylarında hacklenen petrol boru hattı hususunda saldırganların fidye olarak kripto para talep etmesinde de bu endüstriyi sorumlu tutan senatör Elizabeth Warren, Greenidge Generation Holdings madencilik firması Ceo’suna firmanın karbon ayak izi hususlarında bilgi talep eden bir mektup kaleme aldı.

ABD‘deki ilk karbon nötr Madencilik firması olduğu iddiasında olan Greenidge Generation’ın CEO’su Jeff Kirt, senatörün gönderdiği mektubu dün öğlen saatlerinde aldı.

Küresel Çevre Ekosistemi Açısından Endişe Verici

Kripto paralar hususunda sert yorumlarda bulunmasıyla bilinen senatör Warren, yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:

Bitcoin madenciliğine bağlı olarak kullanılan yüksek enerji miktarı ve karbon emisyonları, Greenidge ve onun gibi diğer tesislerin çevre, yerel ekosistemler ve tüketici elektrik maliyetleri konusunda endişe uyandırıyor “

Dedi.

Senatörün Mektubuna Greenidge Cevap Verecek

 Daha öncesinde ABD hazine Bakanı olan Janet Yellen ile başkanı Gary Gensler de dahil olmak üzere pek çok önemli kurum ve kuruluşların başında bulunan isimlere regülasyonların sertleşmesi hususunda pek çok mektup kaleme alan senatör Warren, ilk defa özel bir firmaya bu hususta bir hamlede bulunuyor. Greenidge ise yapmış olduğu açıklamada senatörün mektubuna cevap verileceğini ve cevap mektubunda, firmanın New York’un çevre standartlarına nasıl ayak uydurduğunu, Greenidge’nin gelişmemiş bir bölgesine nasıl yeni iş imkanlarının getirildiğinin ve yerel halkın desteğinin alınması ile beraber kripto para madenciliği alanında nasıl örnek teşkil edecek eylemler içerisinde olduklarını anlaşılacağını açıkladı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP