DOLAR

32,5350

-0.02%
EURO

34,9784

0.35%
ALTIN(gr)

2.430,77

0,33%
BİST 100

%
Bursa’da 1 Milyar Liralık Kripto Vurgunu!

Bursa’da 1 Milyar Liralık Kripto Vurgunu!

Kripto para borsası bitrota üzerinden binlerce kişiyi dolandırıcılık ile ilgili bir suç duyurusu geçtiğimiz günlerde Kayseri’de yapılmıştı. Kayseri Cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma açılmış ve 2 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Şimdiki yeni adres Bursa!

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:58
Bursa’da 1 Milyar Liralık Kripto Vurgunu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir kısım mağdurun avukatı Tuğba Çetinkaya, bir sürü insanı dolandıran kripto para borsalarının birbirleri ile bağlantılı olduklarına dikkat çekti. Avukat Çetinkaya, hazırlamış olduğu şema üzerinden şebekenin nasıl faaliyetlerini yürüttüğünü açıkladı.

 30 bine yakın vatandaştan 1 milyar liraya kadar parayı toplayan bir Bitrota kripto para borsasında meydana gelen vurgunu geçtiğimiz günlerde burada sizinle paylaşmıştık. Saadet zinciri sistemi ile faaliyetlerini sürdüren Bitrota’nın Bursa’da ikamet eden 15 mağduru, avukat Çetinkaya’ya suç duyurusunda bulundu.

 Bursa’da Bitrota adlı kripto para borsasında dolandırıldıkları iddiası ile şikayetçi olan 15 vatandaş, soluğu avukat Arife Tuğba Çetinkaya’nın bürosunda aldı. Son zamanlarda yatırımcıları mağdur eden kripto para borsalarının, birbirleri ile ilişkili olduğunu dile getiren avukat, vurgunu yapanların ilişkilerini çizmiş olduğu şema ile tek tek açıkladı.

 Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de kurulan bir yazılım şirketinin daha sonrasında ise kripto para borsası oluşturduğu ve 30 bin kişiden milyarlarca dolar para topladıktan sonra ortadan kaybolan borsanın iki yöneticisi hakkında Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yakalama emri çıkarılmıştı. Yine aynı kripto para borsası adına Bursa’da 15 kişiyi dolandırdıkları iddiasıyla mağdurların yapmış oldukları şikayet üzerine yine aynı şekilde soruşturma açıldı.

 Avukat Tuğba Çetinkaya: 150 Müvekkilim var

Kripto para vurgunu gerçekleştirenlerin ilişkilerini şema ile çizen Avukat Çetinkaya, Kenan ve Hasan isimli şahısların ortağı oldukları borsada 2019 senesinde bir kripto para yayınlandı. O paranın sahipleri hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı. Daha sonrasında ise Kenan isimli şahıs, kendi borsasında iki değişik isimlerle kripto para yayınlıyor. Bunun haricinde bitrota kripto para borsasında işlem gören Ponzi adı verilen yani yüzde 30’dan %45’e kadar kazanç vaadinde bulunan mevcut. Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından yapılan soruşturmalar devam ederken, mağdurlar, avukatlardan destek almaya devam ediyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP