39,2750
6.74%43,1489
6.77%3.801,23
6,19%%
Bundan birkaç ay önce Endonezya’da dini liderler, kripto paraların ‘haram’ olduğu ile ilgili çeşitli fetvalar verilmişti. Dünyanın en büyük borsası olarak bilinen Binance, kripto para merkezli bir girişim firması kurmak amacıyla çalışmalara başladı.
Binance tarafından Bloomberg’e ‘özel haber’ şeklinde verilen demeçte, Endonezya’nın en zengin ailesinin üyeleri olan Michael Hartono ile Budi kardeşlerin sevk ve idaresi altında bulunan PT Bank Central (BCA) firması ile Endonezya’nın en geniş kapsamlı telekom operatörü özelliklerini taşıyan PT Telcom Indonesia ile bu husustaki mutabakat çalışmalarına devam ediyor.
Banka Hesabı Bulunmayan Milyonlarca Kişiye Ulaşacaklar
Hartono kardeşlerin totalde 38.8 milyar dolar serveti var. Mutabakatın sağlanması durumunda Binance Borsası, genellikle banka hesabı bulunmayan 273 milyon nüfusa sahip Endonezya’ya böylelikle adım atmış olacak. Bloomberg’de yer alan haberde ülkenin en büyük bankası olan bir iştirak vasıtası ile Binance borsası ile ortaklık oluşturabileceği ve böylelikle bu banka hesabı bulunmayan insanlara ulaşabileceği yazıldı. ECA üst düzey yetkilileri tarafından Bloomberg’e yapılan açıklamaya göre ise bu husus, halen yönetim kurulunda gündeme gelmiş değil.
Binance, Bunu Reddetmesi
Bloomberg’ de yer alan haberin sorulduğu bir binance borsası yetkilisi ise CoinDesk’e yapmış oldu bilgilendirme açıklamasında haberi reddetmedi fakat herhangi bir sır da vermedi. Binance yetkilisi, Binance borsasının blok zinciri teknolojisinin dünyanın hemen her yerine yayılması amacıyla faaliyetlerini devam ettiklerini ve her ülkedeki avantajları da aynı şekilde değerlendirmek istediklerini söylemekle yetindi. Binance borsasının, Endonezya merkezli Tokocrypto borsasında tam detaylı verilmeyen miktarda hissesi olduğu da biliniyor.
GÜNDEM
19 Mart 2025TEŞVİK - HİBE - DESTEK
19 Mart 2025ALTIN
19 Mart 2025BANKACILIK
19 Mart 2025GÜNDEM
19 Mart 2025TEŞVİK - HİBE - DESTEK
19 Mart 2025GÜNDEM
19 Mart 2025