DOLAR

32,3825

0.19%
EURO

35,0667

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,31

0,27%
BİST 100

%
Olayların Merkezi Kazakistan’da Kripto Para Madenciliği İçin İnternet Bağlantısı Henüz Yeterli Seviyede Değil
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • Olayların Merkezi Kazakistan’da Kripto Para Madenciliği İçin İnternet Bağlantısı Henüz Yeterli Seviyede Değil

Olayların Merkezi Kazakistan’da Kripto Para Madenciliği İçin İnternet Bağlantısı Henüz Yeterli Seviyede Değil

Kazakistan'da meydana gelen problemler sonrasında internet erişimi sıkıntıları, ülkedeki kripto para madenciliği çok ciddi manada etkiledi. İnternet kalitesi, kripto madencilik yapılması açısından yeterli seviyeye gelemedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:04
Olayların Merkezi Kazakistan’da Kripto Para Madenciliği İçin İnternet Bağlantısı Henüz Yeterli Seviyede Değil
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz hafta zam protestoları sonrasında Kazakistan‘da internet erişimi tamamen kesilmişti. Bu kesintinin sonrasında ülkede internet erişimi tekrardan aktif hale geldi. NetBlocks tarafından paylaşılan bilgilere göre, internet erişimi halen kripto para madenciliğinin yapılması açısından yeterli seviyeye gelemedi. Bu arada Kazakistan’ın kripto para madenciliği açısından oldukça önemli bir ülke olduğunun altını çizmekte fayda olacaktır. Dünya genelinde Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra kripto para madenciliği açısından bakıldığında 2. sırada yer alan Kazakistan’da akaryakıt zamlarının protesto edilmesi sonrasında ülkede kargaşa çıkmış ve elektrik kesintisi ile bağlı bir şekilde internet kesintisi de meydana gelmişti.

 Kazakistan’daki Kripto Madenciliği Henüz Eski Seviyeye Gelemedi

Akaryakıt zammı sebebiyle Kazakistan vatandaşları, hükümeti protesto etmek amacıyla sokaklara çıktı. Hükümet ise protestocuların iletişimini zorlaştırmak adı altında Kazakistan’da internet erişimi engelledi. Geçtiğimiz hafta meydana gelen bu problemlerden sonra internet erişimi, pazartesi günü itibariyle neredeyse tam kapasite tekrar aktif hale getirdi. NetBlock tarafından verilen bilgilere göre ise bu, kripto para madenciliği baştan sona kadar çevrimiçi bir hale gelebilmesi açısından henüz yeterli değil.

NetBlock araştırma direktörü Işık Mater, konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Kripto para madenciliği ile Blockchain uygulamaları için gerekli bağlantı istikrarı henüz karşılamıyor”

Dedi.

Son olarak, BTC.com tarafından hazırlanan istatistiklere göre; Binance, Pool, Poplin, Antpool dahil olmak üzere büyük madencilik havuzlarının hash oranları önemli ölçüde düşüşe geçti.

Peki Ne Olmuştu

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra dünya genelinde ikinci sırada yer alan kripto para madenciliği Merkezi Kazakistan’da vatandaşlar, hükümetin akaryakıt zammını protesto etmek amacıyla sokaklara dökülmüştü. Hükümet, protestocuların birbirleri ile iletişimini koparmak amacıyla önce elektriği sonrasında ise interneti kesmişti. İnternet kesintisinin yaşanması başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para birimi yatırım yapmaya darbe indirmişti. Kazakistan’da yapılan son dakika açıklamalarına göre internet erişimi, kripto para madenciliği yapılması için henüz yeterli seviyede değil.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP