DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Sosyal Medya, Bitcoin’i O Açıdan Etkiliyor

Sosyal Medya, Bitcoin’i O Açıdan Etkiliyor

Çağımızın en prestijli yatırım araçları arasında yer alan kripto para birimleri, pek çok faktörden haliyle etkilenebiliyor. En popüler kripto para birimi olarak bilinen bir kripto para birimi yine aynı şekilde diğer kripto para birimleri gibi dış faktörlerden etkilenmeye oldukça müsaittir. Yapılan değişik finansal araştırmalar, sosyal medyanın kripto para birimlerinin fiyatını yakından etkilediğine işaret ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 23:05
Sosyal Medya, Bitcoin’i O Açıdan Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Stevens teknoloji enstitüsü araştırmacıları, sosyal medyanın Bitcoin biriminin değerinin yükselmesine ve düşmesine sebep olan özelliği ile alakalı bir dizi çalışma gerçekleştirdi. Araştırmacılar, yapmış oldukları çalışmada bu sayede Bitcoin kripto para biriminin değerinin kamuoyu tarafından manipüle edilip edilemeyeceğini anlamaya çalıştığını yapılan araştırmanın olacak sorusu ise şuydu: sosyal medyada paylaşılan gönderiler ve Bitcoin fiyatları arasında herhangi bir bağlantı var mıdır?

Bu sorunun cevabı ‘evet’ olsa da aslında bu cevap akla ilk gelen biçimi ile değil. Stevens teknoloji enstitüsünden profesör Feng Mai, sosyal medya hesapları üzerinden yapılan olumlu yorumlar, Bitcoin kripto para biriminin değerini olumlu yönde etkiliyor.

Prof. Feng Mai, sosyal medya hesabında en çok söz sahibi olan kesimin ise ‘sessiz çoğunluk’ olduğunu söylüyor. Günlük yaşantısında Bitcoin kripto para birimi ile ilgili çok fazla kafa yormayan ve yorum yapmayan kişiler, şaşırtıcı bir biçimde bir koyun üzerinde daha etkili olmaya başlıyor. Bitcoin ile ilgili daha fazla yorum gerçekleştiren ve fikir sahibi olan bireylerin ise yapmış oldukları yorumlar, Twitter hesabından yaptıkları paylaşımlar ve gönderileri ise sessiz çoğunluk bölümünü kıyasla çok daha az etkiye sahiptir. Diğer taraftan, bu bireylerin görüşleri, bir konu kripto para birimi fiyatı üzerinde önemli bir etkiye de sahip değildir.

Nadiren yorum yapan ‘sessiz çoğunluk’ bireyleri, Bitcoin kripto para birimini, Bitcoin hareketlerini ve gelecek zaman dilimi iiçerisindki beklentileri tartışmak amacıyla zaman ayrıldıklarında ise bu konuda yorum yapan kişilerden 10 kat daha çok etkiye sahiptir.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP