DOLAR

32,5745

0.13%
EURO

34,9869

-0.14%
ALTIN(gr)

2.436,86

0,04%
BİST 100

%
FED, Enflasyon Verilerini Açıkladı, Bitcoin Yükselişe Geçti, İşte Yeni Seviyeler

FED, Enflasyon Verilerini Açıkladı, Bitcoin Yükselişe Geçti, İşte Yeni Seviyeler

Uzun zamandır merakla beklenen ABD'deki kasım ayı enflasyon verileri paylaşıldı. Senelik bazda bakıldığında enflasyon, beklentiler dahilinde yüzde 6.8 olarak açıklanırken, bu rakam 1982 senesinden itibaren meydana gelen en yüksek enflasyonun göstergesi olarak kayıtlara geçti. Verilerin duyurulması ile beraber 49 bin dolar bandında bulunan Bitcoin para biriminde artış meydana geldi. En büyük kripto para Bitcoin, 50 bin doları aştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:59
FED, Enflasyon Verilerini Açıkladı, Bitcoin Yükselişe Geçti, İşte Yeni Seviyeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Amerika Birleşik Devletleri’nde kamuoyu ile paylaşılan enflasyon verileri, son 1 haftalık süreç içerisinde çok ciddi bir düşüş hareketi içerisinde bulunan Bitcoin Kripto para birimine yaradı. Kasım ayına yönelik senelik enflasyon verilerinin yüzde 6.8 oranında açıklaması ile beraber Bitcoin kripto para birimi, çok kısa süre içerisinde 1000 dolarlık bir artış yaşadı ve böylelikle 50 bin 250 dolar bandının üzerine çıkmayı başardı.

ABD‘de Enflasyon Verileri, Son 39 Yılın Zirvesinde

Amerika Birleşik Devletleri’nde enflasyon verileri, son zamanların en çok tartışılan hususlarından biri olarak ön plana çıkıyor. Koronavirüsü pandemisi ile beraber artış gösteren varlık alımları, enflasyonun daha çok artmasına sebep oluyor ve böylelikle Bitcoin ile altın gibi arzı kısıtlı bulunan varlıklara kalabalık gruplar yönelmişti. Amerika Merkez Bankası tarafından bugün açıklanan enflasyon verilerinin ise son 39 yılın rekoru olması da dikkatlerden kaçmıyor. En son bu rakam, 1982 senesinde ortaya çıkmıştı. Kasım ayı içerisinde kamuoyu ile paylaşılan senelik enflasyon rakamları ise yüzde 6.2 oranınydı ve bu rakam ise son 31 senenin rekoru olarak kayıtlara geçti. ABD’de Merkez Bankası tarafından enflasyon verilerinin açıklanması sonrasında Bitcoin para birimi tarihi rekorunu kırmış ve 10 Kasım tarihinde 69 bin doların üzerine çıkmıştı.

Amerikan Merkez Bankası FED, Alımları Azaltmayı Taahhüt Ediyor

ABD Merkez Bankası ise birkaç aydır varlık alımlarını azaltmanın vaadinde bulunsa da, aslında bu o kadar da kolay görünmüyor. Merkez Bankasından yapılan bilgilendirmelerde, varlık alımlarının azaltılmasının geciktirebileceği bazen aktarılırken, bazen de 2022 senesinin başı itibari ile bu politikaya yavaş yavaş başlayabileceği açıklanıyor. Bu haber makalesinin kaleme alındığı dakikalar içerisinde Google uygulaması üzerinde yapılan sorgulamada 1 Bitcoin, 49800 dolardan işlem görmeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP