DOLAR

32,5807

0.28%
EURO

35,0156

0.11%
ALTIN(gr)

2.460,79

1,03%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasasında Dolandırıcılardan Korunmak Mümkün!

Kripto Para Piyasasında Dolandırıcılardan Korunmak Mümkün!

2018'in ilk iki ayında 1,36 milyar dolar değerindeki farklı türdeki kripto para birimleri bazı dolandırıcılar tarafından çalındı. ICO çılgınlığının bu kadar artmış olmasından dolayı insanları kandırmak da çok kolay bir hal aldı. Bu yüzden ICO tercihlerinden borsa seçimlerine kadar her şeyi iyice düşünmek gereklidir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Kripto Para Piyasasında Dolandırıcılardan Korunmak Mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Göze Çarpan Kripto Para Soygunları

Kripto paralar dijital hırsızlık, hacking, dolandırıcılık ve kimlik avı girişimleri için hala önemli bir hedef durumundadır. 500 milyon dolarlık bir zararın olduğu coincheckhack olayı ve 250 milyon dolarlık bir zararı olduğu tahmin edilen bitconnect aldatması göze çarpan son soygunlar arasındadır. İtalyan kripto borsası bitgrail olayı da önemli soygunlar arasında sayılabilir. Günde yaklaşık olarak 9 milyon dolarlık soygun gerçekleşmektedir.

Korunmak İçin Yapılabilecek Başlıca Şeyler

Korunmak için yapılabilecek çok şey olup piyasada gerçekleşen umut verici bir çok proje bulunmaktadır. Fakat ICO dolandırıcılıkları genellikle bilgi eksiliğinden ve gerekli olan koruma önlemlerinin başarısızlıklarından kaynaklanmaktadır.Piyasada çok yeni olan blockchain ve bu teknoloji üzerine kurulmuş olan sistemler insanların kafalarının karışmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı, bunları tercih eden bir çok kişinin bu konularda kendini fazlasıyla eğitmesi gerekmektedir. Çok fazla araştırarak konu hakkında bilgi sahibi olmak mümkündür. Özellikle parayı bir sonraki yatırıma koymadan önce detaylıca bir araştırma yapmakta fayda var. Kişilere sunulan dekümantasyonlar üzerine biraz araştırma yapmak, üzerine kafa yormak, konseptin kişiye hitap edip etmemesi çok önemliyken aynı zamanda yasal olup olmaması ve daha önce yapılmış olması yahut yapılmamış olması, projenin arkasındaki ekibin güvenilir olup olmaması ile tecrübeli olup olmaması cevabının alınması gereken önemli sorulardandır. İlgilenilen projenin en ince ayrıntısına kadar uzun uzun araştırılması gerekmektedir. Tüm bunlara ek olarak ise tüm cüzdan şifrelerinin ve özel anahtarların çevrimdışı saklanması da son derece önemlidir. Tüm bunların yazıcıdan yazdırılıp evdeki bir yere saklanmış olması gerekmektedir. Güvenilir kaynaklardan sayısız incelemeye sahip olan kripto para borsalarının tercih edilmesi de önemli bir husustur. Kripto para birimleri ve ICO ile uğraşır iken mantıklı olmakta da yara vardır. Ve eğer scam gibi gözükmekteyse yüzde 99 oranında scam olacağı da unutulmaması gereken bir noktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP