DOLAR

32,4953

-0.15%
EURO

34,9810

0.39%
ALTIN(gr)

2.434,34

0,47%
BİST 100

%
Hindistan Hükümeti Kripto Paraya Neden Karşı?

Hindistan Hükümeti Kripto Paraya Neden Karşı?

Kripto para birimleri son zamanların en çok konuşulan ve en çok tercih edilen şeyler durumunda. Bazı hükümetler kripto para birimlerine karşı olumlu yaklaşımlar sergilerken ona karşın çoğu hükümet ise kripto para birimlerine tepki gösterdi. Fakat bazı hükümetler tepki göstermenin ötesinde kripto para birimlerine kafayı takmış durumda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Hindistan Hükümeti Kripto Paraya Neden Karşı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore hükümeti de kripto para birimlerini eleştirip dünyanın dört bir yanındaki yatırımcılarını kışkırtan hükümetlerden biridir. Buna ek olarak her açıklamasında kripto para birimlerine olan karşıt görüşünü dile getiren Hindistan hükümeti de kripto para birimlerini eleştiren hükümetler arasındadır.

Hindistan Hükümetinin Kripto Paraya Karşı Olan Olumsuz Tutumunun Sebebi

Hindistan’ın son zamanlardaki para aklama ve vergi kaçaklığı sorunları ise kripto paraya karşı olan olumsuz tutumunun sebeplerinden bazısı. 18 ay önce Hindistan hükümeti, ülkede en yüksek banknot paralarının pek çoğunu dolaşımdan kaldırdı. Hükümet yetkililerince, banknot paraların çoğunun dolaşımdan kaldırılması ise sahip oldukları paraların meşru oluşunu ispatlayamayan zenginlerin varlıklarını dondurma amacı gütmekteydi. Hindistan hükümeti bu denli yüksek meblalara sahip olan varlıklı kişilerin paralarını, kripto para birimine taşıyacaklarından endişeliydi. En yüksek banknot paraların dolaşımdan kaldırılmasının ardında yatan sebep, daha açık haliyle bu şekilde de söylenebilirdi. Varlıklı kişilerin paralarını kripto para birimlerine taşıması da Hindistan hükümeti için olumsuz sonuçlar doğurabilirdi. Hindistan hükümeti, bu şekilde bir düşünceye sahip olduğu için kripto paralara karşı eleştirel bir yaklaşım sergilemekte.

Hindistan Hükümetinin Bu Olumsuz Tutumu İşe Yaramadı

Hindistan hükümetinin çıkardığı anti kripto yasaların uygulanabilirliği ise kripto paralar bu kadar revaçta ve merkeziyetsiz olduğu için oldukça zordur. Asya’daki kripto para birimi potansiyeli ise yakın zamanda Hindistan hükümetinin de yakından izleyebileceği derecede büyük pazarlara dönüşecektir. Kripto para birimleri bu şekilde tercih edilmeye ve büyük pazarlar halini almaya devam ettiği takdirde kripto para birimlerine karşı olan çoğu hükümet bu karşıtlığı bir işe yaramayacak ve bu karşıt düşüncelerine hizmet eden yasaları çıkarsa bile bu yasaların uygulanabilirliği her geçen gün daha zor bir hal alacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP