DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
İsviçre’nin Zürih Kentinde Düzenlenen Blockchain Zirvesi Sona Erdi

İsviçre’nin Zürih Kentinde Düzenlenen Blockchain Zirvesi Sona Erdi

İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen blockchain liderler zirvesi 9 Mart Cuma günü sona erdi. Değişik ülkelerden zirveye katılan ve her biri önemli konumda bulunan katılımcılar çok dikkat çekici mesajlar verdiler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:02
İsviçre’nin Zürih Kentinde Düzenlenen Blockchain Zirvesi Sona Erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa’nın en zengin ailelerinden birinin mensubu ve aynı zamanda Jeopolitik İstihbarat Teşkilatı’nın da kurucusu ve başkanı olan Liechtenstein Prensi Michael, zirvenin açılış konuşmacılarından biri olarak, kendi ülkesindeki blockchain (blok zinciri) uygulamalarından örnekler vererek yaptığı konuşmada, blockchain’in ideal bir zenginleşme aracı olduğunu ve bu zenginliğin devamlılığı ve korunmasının desteklenmesi için önemli bir görev ifa ettiğini beyan etti. Kendi ülkesi Liechtenstein’ın finans politikalarından örnekler vererek desteklediği konuşmasında, Liechtenstein’daki sanayi, bankacılık, fonlar, sigorta ve varlık yönetim şirketleri gibi sektörlerin toplamını oluşturan finans sektörünün odak noktasının, varlıkların korumasına yoğunlaştığını ve bu şekilde verinin daha saydam ve hesap verilebilir şekilde kayıt altına alınması yeteneği göz önüne alındığında, blockchain’in önemli bir değere sahip olacağını ifade etti.

Prens Michael, ülkesi Liechtenstein’ın, İsviçre’nin en zengin kantonu olarak bilinen ve son yıllarda kripto para ve blockchain (blok zinciri) alanındaki yeni atılımlarla dünyanın bir çok farklı yöresinden yeni girişimcilerin cazibe merkezi haline gelen, doksanlı yılların Silikon Vadisi tabirinden esinlenilerek Kripto Vadisi olarak tanınan, bitcoin madenciliğinin büyük bir bölümünü elinde tutan şirketlerin Avrupa’daki merkezleri için düşünülen İsviçre’nin Zug kantonunu örnek vererek, Zug kantonunun sahip olduğu duruma benzer bir kripto para birimi oluşturmaya hazır olduğunu ifade etti. Ülkenin kripto para birimleri için sözde bir “düzenleyici laboratuar” oluşturduğunu söyledi.

Bilindiği üzere Şubat ayında Liechtenstein Prensi Alois, blockchain’e ilgi duyduğunu, blockchain çok şeyleri değiştireceğini, hatta devlet yönetimini daha verimli hale getirmeye bile yardımcı olabileceğini beyan etmişti.

Kazakistan Ulusal Bankası’nda iki yıl başkanlık, Uluslararası Finans Merkezi Müdürü olarak görev yapan, kariyerinde daha önce Avrasya Ekonomi Komisyonu Konseyi başkanlığı, Kazakistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi ve Bütçe Planlama Bakanlığı gibi önemli görevler ifa eden ve Kazakistan’ın başkenti Astana’da Uluslararası Finans Merkezi müdürü olarak görev yapan Kairat Kelimbetov konuşmasında, kabul edilsin ya da edilmesin, Blockchain’in artık kaçınılmaz bir eğilim olduğunu, Kazakistan’ın yeni teknolojileri teşvik etmek için İsviçre ve Avustralya gibi ülkeleri takip etmek istediğini ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na yoğunlaşmış bir blockchain merkezi oluşturduğunu açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı olan Dr. Sergey Yurievich Glazyev ise konuşmasında, Rusya’nın bilindik ve geleneksel para biçiminin bir tür dijital para birimi ile birleştirebileceğini açıkladı. Bu durumun, kullanıcıların müsadere, siyasi yaptırım, hırsızlık veya sahtekarlıktan kaçınmasına yardımcı olacağı belirtildi.

Blockchain nedir?

Blockchain, bitcoin ile hayatımıza girmiş, özetle şifrelenmiş aynı anda birden fazla işlem takibini yapabilen, kendini gerçek zamanlı olarak güncelleyen ve bilgisayar algoritmaları kullanarak işlemleri işleyen bir paylaşımlı elektronik veritabanıdır.

Blockchain teknolojisinin en önemli özelliklerinden birisi, herhangi bir merkeze bağlı olmaksızın ve aracı kullanılmaksızın, doğrudan alıcı ile satıcı arasında güvenli işlem yapabilmeye olanak tanımasıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP