DOLAR

32,5475

0.16%
EURO

35,0223

-0.04%
ALTIN(gr)

2.437,96

0,11%
BİST 100

%
Bank of America, Başka Herhangi Bir Şirketten Daha Fazla Kripto Patenti Verdi

Bank of America, Başka Herhangi Bir Şirketten Daha Fazla Kripto Patenti Verdi

​​​​​​​Kriptokrasi geliştiricileri ve Satoshi Nakamoto, Gavin Andresen ve Nick Szabo gibi isimleri asla unutmayın. Kârın ötesinde prensipleri yerleştiren ve patentleri sunmaktan ve sırlarını yakından koruyan açık kaynak ilkelerine daha uyumlu olan kişiler. Son on yılda, diğerlerinden daha fazla şifreleme patenti olan şirketin pek çok bitcoincilerinin gözünde her şeyin merkezi olmayan para biriminin antitezinin - Bank of America'nın - olduğunu öğrenmek sürpriz olabilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:13
Bank of America, Başka Herhangi Bir Şirketten Daha Fazla Kripto Patenti Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin Patent Kazığı

Bitcoin’in genesis bloğu dokuz yıl önce mayınlandığı için, Bitcoin Patent Raporunda 2000’den fazla patent varlığı ortaya çıktı. Şifrelemenin ilk yıllarında, yılda ortalama 50’nin altında olan patent sayısı düşüktü, ancak 2015 yılına kadar bu rakam yükselmeye başladı ve 2016 yılına kadar katlanarak büyümeye başladı.

İsimlerinin en iyileri arasında yer aldığı bazı şirketlerin, Blockchain’e olan ilgisi iyi belgelendirilmiş olan Bitflyer ve IBM gibi beklenmesi bekleniyor. Hesaplama devi, toplam 34 kriptoklacılıkla ilgili patent hazırladı ancak 39 numaralı listede üçüncü sırada yer alan Güney Koreli Coinplug şirketi tarafından devralıyor.

Listedeki bazı katılımcılar, kriptokraside açıkça az ilgi gösterdikleri ya da en son teknoloji ile sıkça ilişkilendirilmediği için beklenmedik durumda. Örneğin, Mastercard’ın dijital ödeme sistemlerine ilgi duyması mantıklı ama onları 21 dosyalama ile blockchain ile ilgili patentlerde dokuzuncu sırada bulmanın şaşırtıcı. Herkesin en büyük sürprizi, en az 45 patentle Bank of America tarafından talep edilen üst sıraya ayrılıyor.

Geçen yıl toplam 2.550 şifreleme patenti açıldı ve şirketlerin nihayetinde bitcoinin büyük potansiyelini yakaladığını gösterdi.

Bir patent, sahibine belirli bir süre teknoloji gibi bir buluşa münhasır haklar tanımaktadır. Mucitlerin fikri mülkiyet haklarının korunması için bir araç olarak tasarlanmış olmasına rağmen, sistem patent başvurusunun yeniliği engelleyen ve kaynakları boşa harcamasına inanmayan eleştirmenler tarafında değil. Örneğin, şirketler aşırı büyük patent başvurusunda bulunabilir ve daha sonra onların elllerinden alınmasını önlemek için nitelikli avukatlar kullanabilir. Kuşkusuz, patentler, İnternet’i kriptografik araçların geliştirilmesi ve daha sonra kriptokrasi ile daha iyi ve daha güvenli bir yer haline getirmeye çalışan cypherpunkların ilk düşüncesi değildir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP