DOLAR

32,5445

0.1%
EURO

34,8943

-0.31%
ALTIN(gr)

2.441,87

0,24%
BİST 100

%
Ripple’daki Günlük %30’a Yaklaşan Kayıp Yatırımcısını Korkuttu

Ripple’daki Günlük %30’a Yaklaşan Kayıp Yatırımcısını Korkuttu

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Ripple’daki Günlük %30’a Yaklaşan Kayıp Yatırımcısını Korkuttu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para birimleri yakın dönem içerisinde piyasaların gördüğü en büyük yükselişi yaşamışlardı. Özellikle Bitcoin 2017 yılında rekor üstüne rekor kırarak piyasaları şaşkına çevirmişti. Bununla birlikte de birçok insan için yeni bir yatırım aracı olarak görülmüş, piyasalarda hızlı alım satımlar yapmaya çekinen birçok insan için bir tür adaptasyon aracı olarak işlem görmüştü. Bununla birlikte piyasaların önemli aktörleri ve teknoloji devleri tarafından da büyük bir ilgiyle karşılanan kripto para birimleri, geleceğin para transferi aracı olarak görülüyordu.

Ripple için Çok Büyük Bir Kayıp

Ancak son dönemlerde yaşanan hacklenme olayları, Bitcoin transferlerindeki yavaşlık ve işlem ücretlerindeki artış nedeniyle hem Bitcoin’in hem de diğer kripto para birimlerinin piyasa değerlerin önemli oranda düşüş yaşanmaya başladı. Bu düşüşün en büyüğü ise Ripple’da yaşanmışa benziyor. Ripple’da günlük kayıp yüzde 30, haftalık kayıp ise yüzde 50 oranına yaklaşmış durumda.

Günlük Değer Kaybı Yüzde 27

Piyasalardaki son duruma göre, önemli kripto para birimleri arasında yer almakta olan Ripple fiyatları, Cuma günü Türkiye saati ile 01:00’den itibaren tam olarak yüzde27’lik bir düşüş yaşadı. Saat 15:00’da ise Ripple fiyatları 0.6990 Dolar seviyesine kadar gerilemiş oldu.

Piyasa Değeri 26 Milyar Dolar

Pazartesi günü piyasalarda işlemlerine 1,32 seviyelerinde başlamış olan Ripple, bu hafta çok yüksek bir değer kaybı yaşadı. Ripple’ın haftalık değer kaybı yüzde 48 seviyesine kadar yükseldi. Ripple’da gerçekleşen bu yüksek değer kaybı neticesinde kripto paranın piyasa değeri ise 26 milyar Dolar seviyesinde seyrediyor.

Yılın Başından İtibaren Yüzde 64’lük Değer Kaybı

Ripple’ın 2018 yılının başından itibaren yaşamakta olduğu bu değer kaybı bugüne kadar yüzde 64’lük bir orana sahip. Ripple’ın görmüş olduğu 4 Ocak’taki 3.32 Dolarlık rekor seviyeden bu yana yaklaşık olarak yüzde 80’lik bir değer kaybı görüldüğü ortada.

Bitcoin 8 Bin Dolar Seviyesinde

Bu değer kaybı sadece Ripple için de geçerli değil. Bitcoin ve Ethereum’un piyasa değerleri de kripto paralarda yaşanan olumsuz durumlar çerçevesinde yüksek bir düşüş gösteriyor. Son alınan bilgilere göre Bitcoin’in Cuma günkü işlemlerde gördüğü seviye 8 bin Doların aşağısında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP