DOLAR

32,5249

0.09%
EURO

34,8965

-0.23%
ALTIN(gr)

2.452,70

0,69%
BİST 100

%
Çin Siyasal Danışma Komitesin’den Kripto Para Tavsiyesi

Çin Siyasal Danışma Komitesin’den Kripto Para Tavsiyesi

Kripto para ile ilgili önemli açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak kripto paralar ile ilgili bir açıklama ve öneri de Çin Siyasal Dayanışma Komitesi'nden geldi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:26
Çin Siyasal Danışma Komitesin’den Kripto Para Tavsiyesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzakdoğu ülkesi Çin’de faaliyet gösteren yerel bir haber kuruluşu olan Lie-Yun Wang’ın geçtiğimiz 3 Mart tarihinde yapmış olduğu haber içeriğine göre, Çin devletinde senede 2 kez olmak suretiyle ülkenin en önemli düzeydeki danışma ve yasama organlarını toplayan bir görüşmeye katılan komite üyelerinden biri, son yıllarda oldukça kabul gören kripto para sektörünün ulusal hale getirilip, Çin dahilinde bir kripto para borsası kurulmasını ve buna ek olarak da diğer düzenleyici toparlayıcı sistemlerin oluşturulması gerektiği yönünde fikir beyanında bulundu.

“Kripto para sektörü ulusal olarak düzenlenmeli”

Görüşmede söz alan Çin Halkı’nın Siyasal Danışma Komitesi’nin bir mensubu olan Wang Pengjie, Çin’in Merkez Bankası’na bir takım önerilerde bulundu. Bu öneri – tavsiyelerin arasında Blockchain teknolojisi ve sanal-dijital varlık yönetimi sisteminin yaratılması da bulunmakta. Ayrıca Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’na da bir öneri de bulunan Pengjie, kuruluştan dijital varlıklar ile ticaret platformu kurulumunu talep etti.

Kripto para sektörünün Çin’de yasaklanmasının ardından gelen olumlu haberlerden biri

2017 yılının Eylül ayından itibaren Çin’de ICO’ların yasaklanmasından yabancı borsalara olumsuz gözle bakılması ve ülkede faaliyetlerine izin verilmemesine dek uzanan kripto para sektörüne dair yasaklamalar sürecinin arkasından gelen bu fikir beyanı ciddi anlamda olumlu bir önem arz etmekte zira Çin’in bu derece önemli bir toplantısında yapılan bu beyan, ciddi bir dikkati üstüne çekmiş bulunmakta ve kripto para sektörünün Çin’deki geleceğine dair kararları da olumlu olarak etkileyebilme potansiyeline sahip bir konumda.

Ulusal bir platform kurulmalı

Görüşmeye katılan Wang Pengjie, bu fikirleri haricinde bir konuda daha talepte bulundu. Çin Halk Bankası ile Çin Menkul Kıymetler Denetleme Komisyonu sayesinde ortaklaşa denetlenecek bir Blockchain dijital varlık platformu kurulmasını da önerilerine ekleyen üye Pengjie bir takım açıklamalarda bulundu:

“Eğer ortak denetlenen bir ticari platform kurarsak, ülkemizde faaliyet gösteren firmaların bağışlarını toplamaları ve bireysel bazda bulunan yatırımcıların ise sermayelerinin değerlenmesini sağlamak adına resmi bir kanal/yer sağlayabiliriz”

Uzakdoğu ülkesi Çin, geçtiğimiz aylarda borsayla benzerlik gösteren çoğu oluşumu ve faaliyetleri yasaklamış, ayrıca yabancı kripto para birimlerine de yasak getirmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP