DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
Citibank Hindistan, Bitcoin’i Yasakladı

Citibank Hindistan, Bitcoin’i Yasakladı

Citibank Hindistan,ü kredi kartı müşterilerini, 13 Şubat'ta e-posta yoluyla bilgilendirdi; artık bitcoin türündeki kripto para birimlerini desteklemeyecek. Regülatörlerin bölgesel ve global endişelerini dile getiren yüz yılı aşkın eski bir kurum, merkeziyetçi para birimine erişimi engellemede giderek artan sayıda geleneksel bankayı takip ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Citibank Hindistan, Bitcoin’i Yasakladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Citibank India Bitcoin’i Yasakladı

Citibank Hindistan, müşterilerine “Siyasi, finansal, operasyonel, hukuksal, müşteri koruması ve güvenlikle ilgili riskler konusunda halka uyarıda bulunan Hindistan Merkez Bankası’ndan olmak üzere global ve bölgesel olarak bir e-posta ile bilgilendirildi. kripto para birimleri ve sanal para birimleri ile ilgili olarak Citi Hindistan, kredi kartı ve bankamatik kartlarının bu tür para yatırma bonuslarının, kripto para birimlerinin ve sanal para birimlerinin alım satımı için kullanılmasına izin vermeme kararı aldı. “

Bank of America, Lloyds Banking Group, JP Morgan Chase, Hindistan’da perakende varlığı olmamasına rağmen müşterileri için kriptokrasi alımını yasakladı. Son zamanlarda Visa, Avrupa’daki kripto desteğini çekti ve Mastercard kripto alımlarını nakit avans olarak seçti. Citibank Hindistan, 1902 yılından beri varlığını sürdürüyor ve bölgedeki otuz tuğla ve harç çıkışında ve 500’den fazla otomatik para çekmece makinesinde çalışırken en büyük yabancı yatırımcılar arasında sayılıyor.

Citibank Hindistan, Kripto Satın Alınması veya Alım Satımında Bulunan Müşterilere İzin Vermiyor

Geçtiğimiz ay, HDFC, Eksen, Evet Bank, SBI ve ICICI Bank gibi Hindistan’daki bankalar müşteriler için bitcoin ve kripto değişimlerine destek verdiler. Hint Maliye Bakanı Arun Jaitley ile bir araya geldiğinde, kriptokurrencies’ın yasal ihale olarak kabul edilmeyeceğini ve Citibank Hindistan’ın neden korktuğunu görmenin çok ta zor olmadığını belirtti.

Jaitley, “Hükümet cryptocurrency’leri yasal ihale veya madeni paralar olarak görmemektedir ve gayri meşru faaliyetlerin finansmanında veya ödeme sisteminin bir parçası olarak bu kripto varlıkların kullanımını ortadan kaldırmak için tüm önlemleri alacaktır” uyarısında bulundu.

Kişilerin, banka hesaplarında fark edilen herhangi bir kripto aktivitesinin acil olarak kapatılması gerekçesiyle uyarılacağını söyledi.

Peki, siz bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce daha mı çok banka kripto para birimlerini engellemeli yoksa tam aksi mi olmalı? Düşüncelerinizi bizimle yorum kısmında paylaşın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP