DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Bitcoin Maliyeti En Düşük Olan Ülke Hangisi?

Bitcoin Maliyeti En Düşük Olan Ülke Hangisi?

Günümüzde kripto para kullanımındaki artışlara paralel olarak kripto para madenciliğinde de artış görülüyor. Kripto paranın gidişatının belirleyicisi de Bitcoin. Bitcoin üretim maliyeti ise ülkeden ülkeye değişiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:30
Bitcoin Maliyeti En Düşük Olan Ülke Hangisi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 adet bitcoin üretmenin maliyeti Venezuela’da 531 $ iken, Güney Kore’de ise bu mebla 26 bin 170 $. 1 Bitcoin’in değeri ise 10 bin 600 $. Türk lirasıyla 40 bin 500 TL’ye tekamül ediyor.

Bitcoin Maliyetini Etkileyen Sebep Ne?

Dünyada artan Bitcoin ilgisiyle beraber üretime duyulan istek ve rekabeti de artırdı.Kripto para madenciliği için çok güçlü bir bilgisayar sistemi gerekiyor. Bunun için de elektiriğe duyulan ihtiyaç artıyor. Bu da yüklü fatura miktarı demek. Bu durum Bitcoin madenciliğiyle uğraşanları elektriğin ucuz olduğu ülkelere yoğunlaştırdı.

marketwatch sitesinin haberine göre geçtiğimiz Aralık ayında 20 bin $ olarak zirveye çıkan Bitcoin’e duyulan ilgiyle beraber sanal madencilik ve madencilik operasyonlarını da ortaya çıkardı. Bu sebeple madenciler yönlerini diğer ülkelere göre daha ılımlı ve elektriğin bol olduğu ülkelerden İzlanda’ya çevirdiler.

İşte Bazı Ülkelerin 1 Bitcoin Üretme Maliyetleri

Elite Fixtures tarafından gerçekleştirilen, dünya genelinde kripto paralar için kullanılan cihazlarla elektrik ücretlerini analiz ettiği araştırmaya göre bir çok ülkedeki 1 Bitcoin’in maliyeti, 1 Bitcoin değerinin altında. Bitcoin üreticiliği için maliyeti en az ülke Venezuela. Venezuela’da 1 Bitcoin üretmenin maliyeti 531 $. Ucuz maliyetin ucuz elektrik gereksinimini doğurduğunu açıklayan araştırma, hükümetlerin ve yerel elektrik dağıtım şirketlerinin gösterdiği fiyatlarla oluşturulmuştur. Trinidad, Tobago, Tayvan Özbekistan ve Ukrayna düşük maliyetleriyle Venezuela’nın hemen ardından gelen ülkeler. Bitcoin üretim aliyetin en fazla olduğu ülke Güney Kore. Güney Kore’de bu maliyet 26 bin 170 $. Güney Kore’yi Niue, Bahreyn, Solomon Adaları ve Cook Adaları gibi elektriğin pahalı olduğu ada ülkeleri takip ediyor. Almanya, Danimarka ve Belçika gibi Avrupa ülkelerinde ise 1 Bitcoin maliyeti 1 Bitcoin değerinin üzerinde.

Türkiye’de 1 Bitcoin üretme maliyeti 4.984 $. Yani 1 Bitcoin maliyeti, 1 Bitcoin değerinin altında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP