DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
NY Düzenleyicisi, Bitlicense Firmalarından Piyasa Yaptırımına Karşı Uyarı Yapılmasını İstiyor
  • Finans 365
  • Kripto Paralar
  • NY Düzenleyicisi, Bitlicense Firmalarından Piyasa Yaptırımına Karşı Uyarı Yapılmasını İstiyor

NY Düzenleyicisi, Bitlicense Firmalarından Piyasa Yaptırımına Karşı Uyarı Yapılmasını İstiyor

Kripto para piyasasındaki manipülasyonlara yönelik suçlamalar, söylentiler ve korkular uzun süredir var olmuş durumda. Bunların sonuncusu olan Tether’in yapay olarak USDT basarak bitcoini pompalaması yönündeki asılsız bir iddia olarak göze çarpıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:49
NY Düzenleyicisi, Bitlicense Firmalarından Piyasa Yaptırımına Karşı Uyarı Yapılmasını İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasasındaki manipülasyonlara yönelik suçlamalar, söylentiler ve korkular uzun süredir var olmuş durumda. Bunların sonuncusu olan Tether’in yapay olarak USDT basarak bitcoini pompalaması yönündeki asılsız bir iddia olarak göze çarpıyor. Şimdi ise bu konuya ilişkin olarak bir düzenleyici, kendi yargı alanındaki şirketlerin olası risklere karşı harekete geçmesini talep ediyor.

6 Adet Bitlicense Hediye

New York Eyaleti Mali Hizmetler Dairesi, Çarşamba günü kripto para şirketleri için, dolandırıcılık ve benzeri olayları tespit etmek, önlemek ve bunlara anında tepki vermek amacıyla tasarlanmış olan önlemleri uygulamalar yükümlü olduklarını hatırlatan bir rehber yayınladı. Bununla birlikte Bitlicense sahiplerine piyasa manipülasyon çabalarına karşı özellikle uyanık olmaları gerektiği çağrısında bulundu. Ayrıca Düzenleyici, bugüne kadar BitFlyer USA, Coinbase Inc., XRP II and Circle Internet Financial, Gemini Trust Company ve BIT Trust Company’e 6 adet Bitlicense hediye etti.

Manipülasyonlara Karşı Uyanık Olunmalı

Eyalet Baş Yardımcısı Maria T. Vullo’nun Bitlicense uyarısı ile ilgili yaptığı konuşmada, ‘’DFS, sanal para piyasasının düzenlenmesinde 2015 yılında öncülük etti ve bu pazarlardaki risklerle ilgili uyanık olmaya devam ediyoruz. Pazar manipülasyonu hem tüketicilere hem de finansal hizmetler kurumlarının güvenliği ve sağlamlığına ilişkin ciddi riskler ortaya koyuyor.’’ dedi ve açıklamalarını ‘’Kripto para piyasaları gelişmeye devam ederken, DFS sanal para şirketlerini sahtekarlığa karşı önlem almak ve manipülasyon konusunda daha dikkatli olmak için yönlendiriyor. Bu eylemler ile pazar, güçlü düzenleyici denetimle gelişebilir.’’ sözleriyle noktalandırdı.

Dolandırıcılıklara Karşı Savaş Açıldı

DFS, rehber dokümanında kripto para şirketlerini, piyasa manipülasyonu da dahil olmak üzere dolandırıcılıkla ilgili risk alanlarını belirlemek ve değerlendirmek için yazılı bir politikanın etkili bir şekilde uygulanmasını içeren tedbirleri almaya da yöneltti. Bu politika doğrultusunda, tespit edilen risklere karşı korunma prosedürleri ve kontrollerini sağlamak, bunları izlemek için sorumluluk tahsis etmek ve dolandırıcılık başta olmak üzere tüm suçları soruşturabilmek hedefleniyor.

Kripto Para Şirketlerinden Rapor Bekleniyor

Herhangi bir hatayı keşfettikten hemen sonra, kripto para şirketi, tüm ayrıntılarıyla birlikte DFS’ye bir rapor göndermelidir. Ayrıca, mümkün olan en kısa sürede, herhangi bir gelişme hakkında daha ayrıntılı raporlar sunmaları ve alınan önlemlerin bir bildirimi ile benzer olayların tekrarından kaçınmak için yapılan değişiklik bildirimlerini sunmaları gerekmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP