DOLAR

32,5024

0.12%
EURO

34,5799

0.02%
ALTIN(gr)

2.490,78

0,22%
BİST 100

%
Kripto Para Tüccarı, Hesabını Hackerlara Kaptırdığı için T-Mobile’ı Suçladı

Kripto Para Tüccarı, Hesabını Hackerlara Kaptırdığı için T-Mobile’ı Suçladı

Kripto para kullanımı, veri güvenliği açısında büyük bir kişisel sorumluluk gerektirir. Yatırımcılar sadece en iyi güvenlik uygulamalarını kullandıklarında emin olmakla kalmamalı ve sahip oldukları varlıkları tehlikeye atabilecek olan potansiyel hizmet sağlayıcılarının da onlar gibi bu sorumluluğa sahip olduklarından emin olmalıdırlar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:52
Kripto Para Tüccarı, Hesabını Hackerlara Kaptırdığı için T-Mobile’ı Suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni bir federal mahkeme davasında, bir T-Mobile müşterisi, T-Mobile şirketinin, parasını bilgisayar korsanlarına kaptırmasına neden olduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu.

Yetkisiz Erişim İzni Verdiği İddia Edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin üçüncü büyük kablosuz internet dağıtıcısı olan T-Mobile US Inc. Bir müşterisinin kendi kripto paralarının çalınmasına yol açtığı gerekçesiyle dava edilmiş durumda. Washington eyaletinde ikamet eden Carlos Tapang, T-Mobile’ın 7 Kasım 2017 tarihinde mobil hesaplarına yetkisiz erişim izini verdiğini iddia ediyor.

20 Bin Dolardan Fazla Kaybı Var

Dava uyarınca şirketin güvenlik önlemlerinin, suçluların telefon numaralarını kendi izniyle kontrol ettikleri AT&T hesabına aktarmakta yetersiz kaldığı ifade edildi ve bu güvenlik sıkıntısı sonucunda da internet korsanlarının, şifrelerini ele geçirerek hesabındaki kripto paraları bozdurduklarını ifade eden Tapang, T-Mobile’ın bu güvenlik ihlalinin önüne geçemediğini dile getirdi. Bilgisayar korsanlarının, 1.000 omisego (OMG) ve 2.874 BTC’sini ele geçirdiğini belirten Tapang’ın net kaybı ise 20 bin 466,55 Dolar olduğu hesaplandı.

T-Mobile Kısmen Suçlu Gözüküyor

İddiaya göre, T-Mobile kayıplar için kısmen sorumlu tutuluyor. 7 Kasım’dan önce bir PIN kodu uygulamasına geçen T-Mobile’ın bu uygulaması hala tamamen yürürlüğe girmiş değil. Şirket ayrıca, dolandırıcıların defalarca T-Mobile’ın müşteri desteğini araması ve bir temsilcinin de kimlik doğrulaması yapmaksızın müşteri hesap bilgilerini dolandırıcılara vermesi nedeniyle de suçlanıyor.

T-Mobile’ın Daha Fazla Tedbir Alması Gerektiği Öngörülüyor

Tapang bunların yanı sıra, coinlerini ve OMG tokenlerını kaybetmesi ile birlikte telefonunu da kullanamadığı için duygusal sıkıntı çektiğini ve bunu çözmek için zaman ve enerji harcamak zorunda kaldığını da belirtti. Bunlar yüzünden sadece maddi hasar değil duygusal hasar da aldığını belirten Tapang, daha fazla güvenlik tedbirinin alınmasını da istiyor. Nitekim Federal Mahkeme de Tapang ile aynı görüşte olduğunu belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP