DOLAR

32,4677

-0.06%
EURO

34,8463

-0.01%
ALTIN(gr)

2.501,02

0,68%
BİST 100

%
Bazı ABD Eyaletleri Bitcoin’i Destekliyor Mu?

Bazı ABD Eyaletleri Bitcoin’i Destekliyor Mu?

Artık çoğu ABD eyaletleri, bitcoin yasallaştırılmasına olumlu bakıyor. Sayısız kripto dostu faturalar getirildi ve bazıları devlet yasama organlarının komitelerinde ve evlerinde onay aldı. Herhalde Arizona, Tennessee ve Wyoming gibi eyaletler büyük bir ulus ekonomisinin omurgası olarak düşünülmez. Peki ya ... gelecekteki gelişiminin öncüleri?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Bazı ABD Eyaletleri Bitcoin’i Destekliyor Mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Grand Canyon Eyaletindeki kanun koyucular, bir süredir, gelir elde eden sakinleri nasıl kolaylaştıracaklarını düşünüyorlardı. Bitcoinin sıradan vatandaşlar ve işletmeler için iyi olması durumunda, yerel kanun yapıcıların karar vermiş olması, devlet kasasına yeterli olacak kadar iyi olmalıdır. Geçen hafta Arizona, vergilendirme amaçlı yasal ihale olarak kriptoları kabul etme kararına bir adım daha yaklaştı.

News.bitcoin.com’un haberine göre, madeni paraları para birimleri olarak tanıyan birkaç fatura, Devlet Yasama organında öne çıkıyor. İki tanesi, SB1091 ve SB1145, vergi ödemelerini dijital para birimi ile düzenlemeyi hedefliyordu. Dört Cumhuriyetçi milletvekili tarafından desteklenen SB1091 tasarısı, 8 Şubat’ta Senato tarafından Ocak ayında Mali Komite’den geçtikten sonra 16 – 13 oyla onaylandı. Tasarı Ev tarafından kabul edilirse Arizona, sadece birkaç yıl içinde şifreleme sırasında vergileri kabul eden ilk ABD eyaleti olacak. Yeni kanun şöyle diyor:

Bir vergi mükellefi, elektronik peer to peer sistemini kullanarak, bitcoin, litecoin veya diğer tanınmış kripto para birimi kullanarak gelir vergisi yükümlülüğünü ödeyebilir.

Daha sonra, Gelirler Dairesi’nin “kriptokrasi ödemelerini makbuz sonrasında geçerli hızda ABD Doları’na dönüştürmesi ve mükellefin hesabına, gerçekte alınan tahsil edilen dolar tutarı ile dönüştürme için yapılan harç veya masrafların düşülmesinden daha az miktarda kredi vereceği” konusunda açıklık getirmektedir. İki yıl önce New Hampshire’da benzer bir yasa tasarısı, devletin, uçucu piyasalardaki kriptoları dönüştürmekle yükümlü olduğu endişeleri ile reddedildi.

HB2601 adlı bir diğer yasa taslağının Arizona’daki ilk madeni para teklifleri yoluyla crowdfunding’i düzenlemesi bekleniyor. Temsilciler Meclisi’ndeki ilk okuması 2 Haziran 2018, ikinci okunması ise 2 Temmuz’da yapılacak. Vergi değişikliklerinin yazarları arasında yer alan Temsilci Jeff Weninger (R) sponsorluğunda hazırlanıyor.

Tennessee, yakında kripto para birimleri ve kripto ödemelerini yasal hale getirebilecek bir başka devlettir. Ayrıca, blokchainde korunan bilgilerin mülkiyet haklarını da koruyacaktır.

Bu alanda diğer devletlerle rekabet etmekle kalmıyor, tüm dünyayla yarışıyoruz.

Tennessee House Temsilcisi Jason Powell’in (D) geçen ay blockchain teknolojisi üzerine bir sunum yaptıktan sonra söylediği de budur. Powell, “Tennessee’nin bu teknolojiyi desteklediğini söylemek gerçekten çok önemli ve bu yenilikte lider olmak istiyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP