DOLAR

32,3791

0.17%
EURO

35,0149

-0.22%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Çin Kendi Kriptop Parasını Üretmeye Başladı!

Çin Kendi Kriptop Parasını Üretmeye Başladı!

Günümüzde hızla yayılan kripto paralar dünya borsasını ele geçirmiş durumda. Birçok ülke kripto paraları bünyesinde kabul ederken, kripto para birimine karşı çıkan ülkelerde var. Bunlardan biri de Çin!

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Çin Kendi Kriptop Parasını Üretmeye Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin Kripto Para Devrimini Kabul Etmiyor

Çin Hükümeti diğer ülkelere nazaran kripto para birimini reddetti. Bununla beraber Çin Hükümeti kripto para madenciliğinin elektrik tüketimini kısıtlama uygulamasına geçtiğini duyurmuştu. Çin Hükümeti’nin yaptığı bu uygulamanın birçok nedeni var. Kripto para madenciliği aslında blok zinciri madenciliği yapanlardır ve bu kripto para için yapılan madencilik işleminde yapılan ve oluşturulan her blok, madenciler için sistemin belirlemiş olduğu orandan ödül almasını sağlar. Verilen bu ödül Bitcoin sistemi altında 12 Bitcoin olmaktadır. Kripto para birimi madenciliği yapmak isteyenler pahalı ve oldukça geniş bir bilgisayar sistemine ve donanımına sahip olmaları gerekir. Öte yandan bu oluşturulan sistem çok fazla elektrik harcamakta. Harcanan bu elektrik Diyarbakır’da kaçak elektrik ile Bitcoin madenciliği yapan sistemin kullandığı elektriğin bir fabrikaya eş değer olduğunu göstermiştir.

Çin’de Uygulamaya Geçildi

Çin Hükümeti yapacağı uygulama ile kripto para üretiminin önüne geçmek istiyor. Çin Hükümeti bu sistemin kaldırılmasını kripto para madenciliği yapan kişilerin bu işleri bırakmasını sağlamak istiyor. Peki ama Çin Hükümeti’nin kripto para madenciliğine karşı gelmesinin nedeni nedir? Aslında bunun cevabı gayet kolay. Çin kalabalık nüfusu ile dünya genelinde Bitcoin için tüketilen elektriğin yarıdan fazlasını harcamakta. Bu nedenle Bitcoin için tüketilen elektriğin ülkesi adına doğru olmadığını düşünmekte. Ancak Çin Hükümeti Bitcoin madenciliği adına çıkardığı uygulamada başarılı olursa kripto para madenciliğinin ve kripto paraların geleceğinde belirsizlik gözükmekte. Öte yandan bu uygulamanın başarısız olacağını düşünenlerde var. Madenciliği küçük çaplı yapan kişilerin tespit edilemeyeceğini ve bu uygulamanın yetersiz kalacağını düşünmekteler.

Çin’in Kripto Paraya Açtığı Savaş!

Çin Hükümeti bundan öncede kripto paraya karşı birçok yeni uygulama çıkardı. Çin bu uygulamalarına önce kripto para işlemlerine ambargo getirerek başladı. Çin Hükümeti daha sonra sıkı yasak adı altında politikasını yürürlüğe koydu ve borsa dışı platformları sonlandırdı. Çin Hükümeti uyguladığı ve uygulayacağını birçok uygulama ve yasaklar ile kripto paraları ülkesinden uzak tutmayı amaçlıyor. Çin Hükümetinin yaptığı bu uygulamalar dünya çapında ses getirmiştir. Çin halkının bir kısmı bu politikaları başarılı ve sürdürülebilir bulmuş ancak halkın bir kısmı ise bu politikaların yetersiz, başarısız ve gereksiz bulmuştur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP