DOLAR

32,5180

0.07%
EURO

34,9401

-0.18%
ALTIN(gr)

2.434,19

-0,07%
BİST 100

%
Bitcoin’e Bir Yasak da Kanada’dan

Bitcoin’e Bir Yasak da Kanada’dan

Dünya genelinde kripto paralarla mücadele dalga dalga yayılıyor. Bu da kripto para piyasasının hızlı bir biçimde düşmesine neden oluyor. Son haber Kanada'nın önemli bankalarından olan BMO'nun müşterilerinin bitcoin ticaretini yapmasını önleyici bir takım kararlar aldığı yönünde. Bitcoin'e gelen bu yasak tüm kripto para piyasasını da haliyle etkilemiş durumda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Bitcoin’e Bir Yasak da Kanada’dan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BMO, müşterilerinin kredi kartları, online ödemeler, banka kartlarıyla bitcoin işlemlerini yasaklama yolunda bir takım adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu yasaklarla ilgili bir belge hazırlayan banka, yasakların hemen yürürlüğe girmesi içinde hamlelerini hızlandıracak. Banka’nın müşterilerinden herhangi birisinin bankanın ödeme kanallarından birisiyle bir kripto para işlemi yapması durumunda “bu yapılamaz” şeklinde bir uyarıyla işlemin yapılmasını engelleyeceği belirtiliyor.

Güvenliği Gerekçe Gösterdiler

BMO’nun bu yasağı hem kendilerinin güvenliği hem de müşterilerinin güvenliğini sağlama amaçlı yapıldığını söyleyerek yasağı savundu.Kripto paraların çok hızlı bir biçimde değer değişikliği göstermesinin bankanın bu kararı almasında etken olduğu da belirtildi.

Bitcoin ve diğer kripto paralarla işlem yapılmasını engelleyen tek banka Kanada bankası değil. Bu tip yasaklar daha geçtiğimiz hafta İngiltere’deki bazı bankalardan da gelmiş ve bu kripto değer pazarında büyük etkiye neden olmuş ve kripto değerler çok sert düşüşler yaşamışlardı.

Merkezsiz ve aracısız kripto para transferini öngören bu değerlerin bankalar için bir tehdit oluşturduğu bu tip haberlerle daha da belirginleşiyor.

Piyasaların Son Durumu Ne?

Bitcoin ekseninde kripto paralara gelen bu tip yasaklamalar piyasaların ateşini yükseltiyor ve ciddi oranda büyük kayıplar yaşanıyor. An itibariyle coinmarketcap verilerine göre;

Bitcoin: %9.50

Ethereum: %12.85

Ripple: %9.50

Bitcoin Cash: %16.64

Litecoin: %12.48

EOS: %4.31

Cardano: %7.86

Stellar: %13.22

Neo: %8.80

IOTA: %10.32

oranlarında değer kaybettiler. Yine coinmarketcap verilerine göre daha geçen hafta toplam piyasada dolaşan para 330 milyar dolar seviyelerindeyken bir hafta gibi kısa bir sürede 270 milyar dolar seviyelerine düşmüş oldu. 2017 yılı sonlarında toplam piyasanın 800 milyar dolarlara kadar çıktığı düşünülürse yaklaşık 530 milyar dolarlık bir yatırımın kripto paralardan çekildiği ve ciddi oranda bir erime olduğunun söylenmesi mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP