DOLAR

32,4984

0%
EURO

34,9885

-0.15%
ALTIN(gr)

2.436,48

0,02%
BİST 100

%
Kripto Para Reklamları Twitter’da Yayınlanamayacak

Kripto Para Reklamları Twitter’da Yayınlanamayacak

Kripto finans dünyasını derinden etkileyecek haberler gelmeye devam ediyor. En önemli sosyal medya mecralarından birisi olan Twitter'da artık kripto para reklamları yayınlanmayacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Kripto Para Reklamları Twitter’da Yayınlanamayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Facebook ve Google’ın kripto paralar ve kripto paraların halka arzı olarak da tanımlanan ICO’lara yönelik sert tedbirleri, tanıtım reklamlarının yasaklanması gibi haberlerden sonra Twitter’dan da bu minvalde bir haber gelmesi kripto para yatırımcılarını da üzdü.

Twitter sözcüsünün yapmış olduğu açıklamada twitter kullanıcılarını korumaları gerektiği bundan dolayı da token satışı ve ICO tanıtım reklamlarının küresel çapta yasaklayacaklarını söyledi. Bu açıklama sonrasında kripto finans dünyasında başta bitcoin olmak üzer diğer kripto değerlerde büyük düşüşler görüldü. An itibariyle de kripto para değerlerinin oldukça düştüğü görülüyor. Ama tabi ki bu düşüşlerde Twitter’in çok büyük etkisi var denilemez.

Google gibi dünyanın en büyük reklam sağlayıcısı olan bir şirketin ICO’lar ve kripto paraların reklamlarını Haziran ayı itibariyle yasaklamaya başlayacağını duyurmasından sonra Facebook’ta kullanıcılarının güvenliği için kripto paraların ve ICO’ların haber kaynağı akışlarında artık yer almayacağını ve yasaklanacağını duyurmuştu.

Jack Dorsey; “Bitcoin Geleceğin Para Birimi Olacak”

Twitter’in Google ve Facebook gibi iki devin arkasından bu yasaklama kervanına katılması bu yasaklamaların başka büyük mecralarda da gerçekleşme ihtimalinin olduğunu gösteriyor. Halbuki Twitter’in CEO’su Jack Dorsey geçtiğimiz günlerde Bitcoin’in önümüzdeki 10 yıl içinde geçerli tek para birimi olacağı yönündeki tahminin hemen ardından bu yasaklamanın gelmesi uzmanları da şaşırttı. Bu yasaklamayla amaçlarının twitter kullanıcılarının güvenliğini sağlamak olduğunu açıklasalar da en tepe ismi aslında kripto paralara inanan ve bitcoinin geleceğin para birimi olacağını söyleyen birisi.

Buterin, İcoların Güvenliği İçin Bir Proje Üzerinde Çalışıyor

Kripto finans dünyasında ve özellikle ICO’larda sahtekarlık haberlerinin azalması, ICO’ların finansal güvenliği sağlar bir alt yapıya kavuşturulması durumunda bu sosyal medya kanallarının yasaklamalarında en azından bir yumuşamaya gitmeleri en sonunda yasakları kaldırmaları da muhtemel. Ethereum’un kurucusu Buterin’in de ICO’ların güvenliğine yönelik çalışmalar yaptığı ve yeni bir blockchain projesi üzerinde durduğu da biliniyor. Zaman içinde güvenliği sağlanmış ICO’lar ve kripto para birimlerinin yatırım ve finans dünyasında çok daha fazla söz sahibi olmaları da mümkün.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP