DOLAR

32,4504

-0.15%
EURO

34,8290

-0.66%
ALTIN(gr)

2.441,26

0,23%
BİST 100

%
Bitcoin’deki Düşüşün Nedeni Ülkelerin Katı Politikaları Mı?

Bitcoin’deki Düşüşün Nedeni Ülkelerin Katı Politikaları Mı?

Bitcoin'indeki düşüş son günlerde yatırımcısını oldukça korkuttu. Konuyla ilgili en önemli tahmin, kripto paralara yönelik ülkelerin geliştirdiği politikalar gibi gözüküyor. Ancak bir diğer önemli etken de hiç kuşkusuz medyanın kripto paralar hakkında kullandıkları dil.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:19
Bitcoin’deki Düşüşün Nedeni Ülkelerin Katı Politikaları Mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son gelen Bitstamp haberlerine göre gelen verilerde Bitcoin ’in düşüş yaşadığı belirtildi. Otuz bir ocak günü 10.300 dolar değer kazanan Bitcoin bir anda 9.512 dolar değerinin altına inerek değer kaybetti.

Bitcoin Değer Kaybetme Nedeni Hindistan Maliye Bakanının Yaptığı Açıklama Mı?

Hindistan da son iki yıldır devam eden şifreleme kuralları resmileşme durumundadır. Ülke de yer alan para birimlerinden bu zamanda kadar Bitcoin sanal para birimine olan ilgi hızlı bir şekilde yükseldi. Bu yükselmenin ardından yerel borsalar büyük büyüme olduğunu bildirdi. Bu bildirinin arkasından Hindistan merkez bankası kripto para yatırımları ile ilgili uyarılar gerçekleştirdi.

Jaitley Yaptığı Açıklamada Neler Söyledi?

Jaitley durumların arkasından bir bütçe konuşması gerçekleştirdi. Yaptığı açıklamada, Hükümetin, Bitcoin ve kripto paralarını yasal bir ihale ve madeni paralar şeklinde tanımladığını belirtti. Bu kripto paralarının gayri meşru faaliyetler finansmanında ya da ödeme sisteminde kullanılmasını önlemek amacı ile önlemlerin alınacağını açıkladı. Gerçekleştirilen bu açıklamanın ardından yasağın yakın bir zaman içerisinde uygulanacağı düşünülmeye başlandı. Bu düşünce Jaitley’in kripto para birimi ile ilgili yasal ya da yasal değil şeklinde bir açıklama yapmaması nedeni ile medyacılar tarafından gerçekleştirildi.

Medyadan Gelen Yanlış Yönlendirme Bitcoin Değer Düşmesine Mi Neden Oldu?

Unocoin, bütçe hakkında yaptığı konuşmadan bu zamana kadar hükümetin değişiklik yapmadığını açıkladı. Medyanın yapmış olduğu açıklamalarda durumun yanlış algılanmasına ve yapılan açıklamada geride kalan noktalara dikkat edilmediğini belirtti. Medyanın verdiği başlıklarda konuları başka noktalara çektiğini ve bu nedenle de kişilerin sadece bu başlıklar ile ilgili olan noktalara bakıp diğer noktalara dikkat etmediğini açıkladı.

İşbirliği Kimler Arasında Yapıldı?

Blockchain ile Hindistan arasında bir işbirliği. Jaitley daha önceden yaptığı hükümet girişiminde yaptığı açıklamada olduğu gibi, ilerleyen zamanlarda da Blockchain teknolojinin devlet düzeyinde bir kullanım genişleme durumu hakkında farklı bir durumdan söz etmedi. Jaitley, hükümetin dijital teknoloji ile ilgili ekonomiyi başlatmak için çalışmalar yaptığını açıkladı. Bu teknolojiyi başlatmak için blok zincir teknolojisinden proaktif bir kullanımın keşfedileceği yönünde açıklama gerçekleştirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP