DOLAR

32,5384

0.15%
EURO

34,9570

-0.05%
ALTIN(gr)

2.455,74

0,82%
BİST 100

%
ABD Kripto Paraya Karşı Uyarıyor

ABD Kripto Paraya Karşı Uyarıyor

ABD Ticaret Varlığı Ticareti Komisyonu (CFTC), kripto satın alımıyla ilgili tavsiyelerde bulunurken kripto para birimleri içeren şemalara karşı ilk uyarılarını yayınladı. Bu uyarı, diğer iki ABD düzenleyicisi tarafından yapılan daha önceki uyarıları takip etmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
ABD Kripto Paraya Karşı Uyarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CFTC Uyarısı

CFTC, halkı yeni ‘alternatif’ sanal para birimleri, dijital paralar veya jetonlarda oluşabilecek şemalara dikkat etmeye çağırdı ve bunlardan kaçınmak için uyarıda bulundu. Perşembe günü bir Müşteri Koruma Danışma Belgesi yayınlandı.

CFTC Halkla İlişkiler Müdürü Erica Elliott Richardson, “Birçok çevrimiçi sahtekarlıkta olduğu gibi, bu tür bir aldatmaca yeni değil – yalnızca dijital varlıklara karşı kamuya olan ilgiden yararlanmak için ortaya çıkan bir teknoloji kullanılıyor” diyor ve şunu ekliyor:

Pump and Dump planları, sanal para birimlerinin icatından çok önce ortaya çıktı … CFTC, tüm müşterileri potansiyel yatırımları iyice araştırmaya, yatırım sahtekarlığında yaygın kullanılan taktikler hakkında bilgilendirmeye ve tam olarak anlamadıkları yatırım fırsatlarından kaçınmaya teşvik eder. Ajans, “planın düzenleyicileri genelde sosyal medya aracılığıyla söylentileri yayıyor ve derhal satın almayı çağırıyor” açıklamasında şunları kaydetti:

Bazı pump and dump şemaları, genellikle küçük, daha az bilinen bir sanal para birimine veya madeni paraya milyonlarca dolar vermeyi planlayan ünlü bir yüksek teknoloji ürünü işletme lideri veya yatırımcı hakkında yanlış haber raporları kullanır. Diğer sahte haberlerde, büyük perakendeciler, bankalar veya kredi kartı şirketleri bulunuyor ve bir sanal para birimi veya başka biriyle ortaklık yapma planlarını duyuruyorlar. – “Fiyat düşer ve kurbanlar, beklediklerinden çok daha az değere sahip para veya jetonlarla bırakılır. Bu dolandırıcılıkların başından sonuna kadar sadece bir kaç dakika geçmesi gerekiyor “diye açıklıyor acente ve acentenin önerisi şu şekildedir:” Müşteriler sosyal medyada paylaşılan ipuçlarına dayalı olarak sanal para birimi satın almayı bırakmalıdır. “

Kripto Alıcılarının Yapması Gerekenler

Müşteriler, en iyi şekilde, gerçekleri tezahürattan ayırmak için yalnızca alternatif sanal para, dijital paralar veya kripto araştırmaları yaparak kendilerini koruyabilirler. Geçtiğimiz ay, CFTC üç kriptolaşim operatörüne ve kurucularına emtia sahteciliği ve kötüye kullanımı konusunda harekete geçti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP