DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Japonya, Kripto Para Derneği Kuruyor!

Japonya, Kripto Para Derneği Kuruyor!

Japonya'nın iki criptocurrency derneklerinin, sektördeki güvenin yeniden tesis edilmesi ve kendi kendini zorlayan kuralları hızlandırmak için birleşmeye karar verildiği bildirildi. Japon mali düzenleyicisi tarafından onaylandıktan sonra, yeni organizasyon özdenetim ihlalleri için ceza verme yetkisine sahip olacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:27
Japonya, Kripto Para Derneği Kuruyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki Critocurrency Birliği Birleştirme

Japonya şu anda iki criptocurrency endüstrisi derneklerine sahiptir: Japan Blockchain Association (JBA) ve Japan Cryptocurrency Business Association (JCBA). Minkabu yayınına göre, Bitflyer CEO’su Yuzo Kano’nun başında olan ve toplamda 88 üye, ikincisinin ise 154 üyesi var.

Japon Kripto Dernekleri, Endüstride Güven Kurmak İçin Birleşiyor

İki organizasyonun, ülkenin en büyük borsalarından biri olan Coincheck’in kesilmesini takiben birleşmek için görüşmeler yapıldığı bildirildi ve burada, criptocurrency NEM’de 58 milyar yen değerinin çalındığı bildirildi. Forbes Japonya, “endüstriye güvenin yeniden kazandırılması için acele ediyorlar” dedi.

Haber merkezi, güvenlik yönetim sistemi ve müşteri varlıklarının telafisi gibi alanlara odaklanmak için “kendi kendini düzenleyen yeni bir organizasyon kurmak için entegre olacaklarını” ekledi. Buna ek olarak, yeni kurum, Japon Finansal Hizmetler Kurumu (FSA) tarafından halihazırda onaylanmış olan kripto değişimlerinin güvenilirliğine de odaklanacaktır.

Nikkei Perşembe günü bildirdi:

Japonya’daki iki criptocurrency endüstrisi grubu [JBA ve JCBA], gönüllü düzenlemelerin hızlandırılması ve toplu bir sanal para soygunu soygundan sonra kamu güvenini kazanma çabasıyla birleştirmeyi kabul ettiler. Haberin yayınlama başlangıcı 1 Nisan’da başlayacak “Yeni organizasyonun başkanı büyük olasılıkla JACBA Yönetim Kurulu Başkanı Taizen Okuyama, Money Partners Group’un başkanı olacak” dedi ve Kano’nun “özdenetim organının başkan yardımcısı olması bekleniyor” dedi. JBA ile birleşmesi haberi üzerine JCBA Perşembe günü şu anda herhangi bir ayrıntı kararlaştırılmadığını belirten bir bildiri yayınladı.

Öz Yönetmeliklerin Hızlandırılması

Endüstrideki Güvenliği Geri Kazanmak İçin Birleştirilen Japon Kripto Dernekleri Yeni varlığın FSA’nın onayına ihtiyacı olacaktır. Geçen yılın Nisan ayında yürürlüğe giren Japonya’nın gözden geçirilmiş ödeme hizmetleri yasası uyarınca kriptokrasi operatörlerinin kendi kendini düzenleyen bir organizasyon oluşturmalarına izin veriliyor. Japan Times, “endüstri kurallarını belirleyebilir, üyeler üzerinde soruşturma yürütebilir ve cezalandırma uygulayabilir”, diye belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP