DOLAR

32,4782

-0.21%
EURO

34,9478

0.3%
ALTIN(gr)

2.435,63

0,53%
BİST 100

%
Büyük İngiliz Şirketlerinin Yarısı Kriptokrasi Stoklarına Sahip

Büyük İngiliz Şirketlerinin Yarısı Kriptokrasi Stoklarına Sahip

Büyük İngiliz işletmelerinde BT yöneticilerinin yeni bir anketi, çeşitli nedenlerle kriptokrasi stoklarının tam yarısı kadarını tuttuğunu ortaya çıkardı. Bazılarının hayal edebileceğinin aksine, bitcoin sahibi şirketlerin yalnızca çok küçük bir kısmı, fidye saldırısı için hazırlık yapmak için başvurduklarını iddia ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Büyük İngiliz Şirketlerinin Yarısı Kriptokrasi Stoklarına Sahip
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyük İngiliz Bitcoin Anketi

Software developer Citrix

(NASDAQ: CTXS) tarafından yaptırılan yeni araştırmalar, büyük İngiliz işletmelerinin% 50’sinde kriptokrasi stoklarının bulunduğunu tespit etti. One Anket ile ortaklaşa yürütülen çalışma 250 çalışanın veya daha fazlasının büyük İngiliz işletmelerindeki 750 BT karar vericisini araştırdı. Bu işletmelerin her biri ortalama 24 bitkocu buldular. Bu şirketlerin sadece% 7’si tek başına bitcoin yatırımı yapıyor ve% 93’ü daha farklı kripto para birimi portföyünde yatırım yapıyor. % 54’ü litekoin,% 43 etereum,% 33 Ripple’nin XRP’ini ve% 29’u dash satın aldı.

Araştırma ayrıca bitcoin sahiplerinin % 57’sinin Aralık 2017’deki yükseklerden dolaşarak sakinlerinin bir kısmını sattığını ortaya koyuyor. Çalışma, bunların% 38’inin bu günlerde bir satış yapmayı düşündüğünü gösteriyor.

Böyle bir portföyü elinde bulundurmanın başlıca nedenleri arasında% 40, sağlayıcıları ödemek için kripto para birimleri kullanmayı planladıklarını söylerken,% 32’si çalışanlarını onlarla ödemeyi hedefliyor. Ek planlar, kripto para birimleriyle akıllı sözleşmeler veya diğer blokaj teknolojileri (% 27), bağış toplama faaliyetinin bir parçası (% 21) ve eğitim, Ar-Ge veya diğer demonstrasyon faaliyetleri için (% 17) ödeme yapmaktır.

Sadece Güvenlik korkusu değil

Daha önceki yanlış anlamalara kıyasla, bu ankete göre kriptokrasiden sorumlu şirketlerin sadece% 4’ü onu bir fidye saldırısı için hazırlık amacıyla stokladıklarını ortaya koyuyor. Bununla birlikte,% 64 yükselen değerinin siber suçluların stoklarını hedeflemesine neden olduğunu ve% 31’lik bir kriptokrasi stokunun bilgisayar korsanları için bir hedef olabileceğine inandığını belirtti.

Yanıtlayan şirketlere sahip olan cevap veren şirketlerin sadece% 5’i rezervlerini korumak için herhangi bir adım atmamıştır. Varlıklarını güvence altına almak için değişiklik yapanların% 52’si belirli yedekleme prosedürlerini kullandı. Araştırmacılar tarafından listelenen diğer popüler güvenlik önlemleri arasında şunlar bulunmaktadır: soğuk depolama / çevrim içi depolama (% 36), birden fazla cüzdan (% 36), adanmış / katı bir bilgisayar (% 35) ve ikili kontrol kullanan çoklu cüzdanlar criptocurrency oranına erişim (% 22).

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP