DOLAR

32,4695

0.04%
EURO

34,8205

0.1%
ALTIN(gr)

2.480,41

0,75%
BİST 100

%
Hangi Kripto Paralar Harcanabilir?

Hangi Kripto Paralar Harcanabilir?

Kripto paralar üzerinde birçok spekülasyon yapılmaktadır. Yapılan yatırımlar kripto paraların şimdiki işlerliği ya da değerinden çok, gelecekte ulaşacağı tahmin edilen değere göre gerçekleştirilir. Bunun sonucunda bir çok kripto para, bir alış veriş için kullanılmaktan çok uzaktadır, en azından şimdilik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Hangi Kripto Paralar Harcanabilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin, bitcoin cash ya da ethereum gibi bazı paralar, mobil olarak ya da masaüstü bilgisayar sistemlerinde rahatlıkla kullanılabilirken, geriye kalan birçok kripto para, ticaretinin yapıldığı borsaların dışına çıkamıyor. Kripto paralar üzerindeki spekülasyonlar bu işin bir gerçeği ve gereğidir. Yaşanan dalgalanmalar sonuçta bir denge noktasına ulaşılması için gereklidir. Günümüzde yatırımcılar, harcamaktan çok, ileride oluşabilecek fiyat potansiyeli için kripto paraları alıyor. Hollanda’da 1600’lü yıllarda, herkesin lale fiyatlarının artacağını düşünerek, lale soğanı alması gibi bir durum söz konusu. Ancak bir süre sonra insanlar, borsalarda ya da bilgisayar sistemlerinde tuttukları bu kripto paraları harcamak isteyecek ya da belki hediye olarak göndermek isteyeceklerdir. İşte bu noktada sorunlar olduğunu belirten news.Bitcoin.com, ilk 100’e giren kripto paralar üzerinde bir test gerçekleştirdi.

İlk 100’deki kripto paraların hangileri harcanabilir?

news.Bitcoin.com sitesinin sorduğu soru : “İlk 100’deki kripto paralardan ne kadarı arkadaşlara veya aile üyelerine gönderilebilir?”. Bu soru için oluşturulan hayali durumda ise, annemizin iPhone, kardeşimizin Android ve babamızın masaüstü bilgisayar kullanıcısı olduğu söylenmiş. Bir kripto paranın bu testi geçmek için, her üç kişiye de gönderilebilir olması şartı var.

Kripto paraların %30’u harcanamaz

Sitenin araştırmasına göre kripto paraların %30’u testi geçemedi. Ayrıca belirtildiğine göre eğer dikkate alınan denek sayısı artırılsaydı, başarısızlık oranı artacaktı. Bu demek olmuyor ki her zaman böyle kalacaklar, listedeki bazı kripto paralar çok yeni ve geliştirilmeleri devam ediyor. Ancak verge, syscoin ve bytecoin gibi piyasada yıllardır var olan koinler, hala güvenli bir IOS ya da Android cüzdanı çıkarmamış durumdalar.

news.Bitcoin.com sitesinin yaptığı araştırmada, kripto paralardan, masaüstü ya da mobil cüzdan sunanların sayısının yanında, ilgili projelerin ortalama yaşının 2 yıl 1 ay olduğu belirtilmiş. Listede %53 gibi bir oranın IOS cüzdanının olmadığı geriye kalanların ise Android ya da kararlı çalışan masaüstü cüzdanlarının olmadığı ortaya konmuş.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP