DOLAR

32,4944

0.24%
EURO

34,6111

0.32%
ALTIN(gr)

2.488,06

0,22%
BİST 100

%
Gittikçe Artıyor! Sanal Para Birimlerinin Sayısı 1541 Oldu…

Gittikçe Artıyor! Sanal Para Birimlerinin Sayısı 1541 Oldu…

Sanal alem hayatımızın vazgeçilmezi haline gelmiştir. Son zamanlarda banka, alışveriş ve sosyal medya paylaşım işlemlerimizin tamamını internet üzerinden halletmekteyiz. Hal böyle olunca akıllı yatırımcılar sanal para birimleri oluşturmuş ve tamamen sanal alemde işlem gören bu paralar, herhangi bir ülkenin resmi para birimi olmaması nedeni ile de büyük yatırımcıların dikkatlerini üzerinde çekerek ciddi artışlar göstermeyi başarmıştır.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Gittikçe Artıyor! Sanal Para Birimlerinin Sayısı 1541 Oldu…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir dönem aşırı bir yükselme sağlayan ve sanal para borsasının % 35,4 ünü oluşturan Bitcoin birçok ülkede kendine yatırımcı bulmayı sağlamıştır. Ama geçtiğimiz ay Bitcoin, Ripple ve Ethereum yatırımcılarına ciddi bir düşüş ile büyük şok yaratmış ve mali kayıplara neden olmuştur. Son 24 saatlik dilimde gelişen kripto para birimleri borsasında ise Bitcoin 0,75 düşüş sağlayarak 10 bin dolar üzerinden işlem görmüştür. Toplam piyasanın 20,5 milyar dolarlık kısmını oluşturan Bitcoin hala kripto para piyasasının en yüksek hissesine sahip olan para birimi unvanını korumaktadır.

Bitcoin Yükselmeye Devam Edecek

Şu sıralar düşüş gözlemlenen Bitcoin için uzmanlar hala umutlu konuşmaktalar. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan New York Menkul Kıymetler Borsası Bitcoin uzmanı Tom Lee, Bitcoin ile ilgili olarak umut vaat eden açıklamalarda bulunmuştur. Lee, 2018’ in Temmuz ayında Bitcoin ’in borsada tarihinin en yüksek rakamlara ulaşacağını belirterek yatırımcıların yüreğine bir nevi su serpmeyi başarmıştır. Lee, yaptığı açıklamalara ise şu şekilde devam ederek “ Bitcoin’ de gözlemlenen bu % 70’lik düşüş gerçekten çok ciddi fakat en yüksek hacimli para biriminin direnci göz önüne alındığında Bitcoin fiyatlarının tekrar artacağını gözlemleyebiliriz” yatırımcıların kafalarında oluşan soru işaretlerine cevap olmayı amaçlamıştır.

Yapılan açıklamalar neticesinde sanal para yatırımları ve kullanımlarının artış göstermeye devam edeceğini ve Dünyada yeni bir internet kaynaklı çağ başlıyor diye biliriz. Türk yatırımcılar tarafından da beğeni alan sanal birimler zaman içerisinde kendine daha fazla yatırımcı bulacak gibi görünüyor. İlerleyen günler neler gösterir bilinmez fakat Bilim Kurgu filmlerinde görülen o sanal gerçek Dünya harmanına alışmaya başlamamız gerektiğini söylesek pek yerinde bir tanım yapmış olabiliriz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP