DOLAR

32,5614

0.21%
EURO

35,0181

0.04%
ALTIN(gr)

2.448,33

0,51%
BİST 100

%
Bitcoin Madenciliği İçin Hindistan’da Eğitim Başlıyor

Bitcoin Madenciliği İçin Hindistan’da Eğitim Başlıyor

Hindistan bitcoin hakkında madencilik eğitim programı düzenlemesi yaptı. Hindistan'da yer alan bir ticaret odası tarafından Hindistan'da bulunan 30 farklı şehirde Bitcoin madenciliği üzerine eğitim programı düzenlemesi yapıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Bitcoin Madenciliği İçin Hindistan’da Eğitim Başlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzenlenen Bitcoin madenciliği eğitim programının amacı ise kırsal kesimde yaşayan gençlerin serbest meslek sahibi olabilmesi için kriptopara, Bitcoin, Blockchain, kripto madenciliği ve bir diğeri olarak da girişimcilik konularında bilgilendirme sağlamak.

Hindistan’ın yerel basını tarafından düzenlenen haberlerde belirtildiği üzere Dalit Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası Hindistan’da yer alan 30 ayrı şehir içerisinde Bitcoin madenciliği adına yeni bir eğitim programı başlatmak ve Demokratlar Dışişleri bakanı Dr. Tausif Malik’in saymanı ile birlikte işbirliği yapmak için kollarını sıvadı. Dalit Hindistan Ticaret ve Sanayi Odası (DICCI) 2005 yılında kurulmuştu ve özellikle ticari girişimleri teşvik eden bir kuruluş olarak biliniyordu. Dalit denilen sınıf Hindistan içerisinde azınlık sınıfı içerisinde yer alan ve bazı zamanlar depresif bir sınıf olarak görülen bir yapıya sahiptir. Hindistan’ın bazı eyaletleri içerisinde 2011 Hint nüfus sayımı yapıldığında, yapılan nüfus sayımı verilerine göre Dalit sınıfı toplam sınıfın yaklaşık % 32’si kadarlık bir yere sahiptir.

Dr. Tausif Malik Mahabfic adında ilk para teklifleri olarak bilinen ICO, kripto paraya yatırımla karşılık verilmesi gibi konularda teşvik yapan platformu kurmuştu. Mahabfic adı verilen platformun internet adresinde yapılan açıklamalarda teknolojinin değil teknoloji geliştirmek için çalışan yerlerin desteklendiğini belirtti. Serbest meslek adına dünyanın bilinen en büyük Bitcoin madenciliği eğitim programının başlatılacağı konuşulurken toplum içerisinde gençlerin bulundukları yerlerde yani kendi yetiştikleri şehirlerde gelir elde edebilmeleri amacıyla onlara destek verilmesi gerektiği, yeni ekonomik kalkınma imkanlarının sunulması gerektiği de belirtiliyor. Ülke çapında yapılacak olan eğitim ile 30’dan fazla şehir içerisinde bulunan özellikle genç kesimin serbest meslek sahibi olabileceği ve eğitimler sayesinde bulunduğu eyalette gelir elde edebileceği belirtildi. Hindistan için büyük ve önemli bir girişim olan bu eğitim sayesinde ilerleyen dönemlerde dünyanın bitcoin, kriptopara maden ocağı olabileceği Dr. Tausif Malik tarafından belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP