DOLAR

32,5640

-0.01%
EURO

34,8784

-0.05%
ALTIN(gr)

2.422,79

-0,29%
BİST 100

%
Binance, Squad Game Vurguncularının Peşine Düştü! 

Binance, Squad Game Vurguncularının Peşine Düştü! 

Kripto para dünyasında zenginliğin hayalini kuran pek çok insan muradına ererken; diğer taraftan pek çok insan, hayalleri ve paraları ile beraber batıyor. Örneklerini tek tek sıralayabiliriz ancak en son kripto para vurgunu Squad Game, binlerce kişiyi, milyarlarca dolar zarara uğratarak mağdur etti. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Binance, Squad Game Vurguncularının Peşine Düştü! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Netflix platformunda Squad Game adındaki diziden ilham alınarak oluşturulan kripto paralarda geçtiğimiz hafta büyük bir vurgun yaşanmıştı ve Squad Game kripto para borsası yöneticileri, binlerce kişiden topladıkları milyarlarca dolar para ile adeta ortalıktan toz oldu. 

 Daha sonra Squad Game kripto para borsasının resmi Telegram sayfasından yöneticiler tarafından yapılan açıklamalarda: Psikolojilerinin bozuk olduğunu, depresyonda olduklarını, çalışmak istemediklerini söylediler. Ancak Squid Game para biriminin fiyatı ansızın ciddi manada yükseldikten sonra hemen yere çakıldı ve sıfırlandı. O andan itibaren Squad Game para biriminin bütün resmi Twitter, Facebook, Instagram, Telegram hesapları tek tek kapandı.Ünlü kripto borsası Binance yapmış olduğu açıklamada Squad Game dolandırıcılarının izini sürdüklerini belirti.

 Binance kripto para borsası sözcüsü Barrons’a, “Herhangi bir merkeze bağlı olmadan alım satım işlemlerini yapan finans piyasasında (DeFİ) böyle dolandırıcılık projeleri oldukça yaygın hale geldi. “Dedi. Sözcü, Barrons’a, bu parayı internet ortamında geliştiren kişiler ile bağlantılı hesapları kara listeye aldıklarını ve kötü aktörleri belirlemek amacıyla blokzincir analitiği kullanıldığını sözlerine ekledi.

Crypto Ticaretinde Güvenilirlik Ve Denetim 

Kripto pazarında alım satıma tabi tutulan kripto para birimlerinin alınıp satıldığı borsa yöneticilerinin ansızın ortalıktan kaybolması, ardında çok ciddi mağduriyetler bırakıyor. Varını yoğunu satan insanlar, ellerinde avuçlarında ne kadar para varsa hepsini kripto para piyasasına yatırıp, kısa yoldan zengin olmanın hayalini kuruyor. Ancak uzmanlar, kripto ticareti yapılacaksa dahi az rakamlar ile bu işe girişilmesinin faydalı olacağını söylüyor. Kripto pazarında güvenilirlik, bazen siber saldırılar sonucunda azalabiliyor. Aynı zamanda kripto paraların, herhangi bir denetim mekanizmasına bağlı olmadan ya da bu borsayı ya da kripto piyasasını mercek altında tutup bir Merkez Bankası ya da Sermaye Piyasası Kurulu gibi herhangi bir kurum ve kuruluş tarafından denetlenmediği için bir kripto borsasının milyarlarca dolar para ile ortalıktan ansızın kaybolması kaçınılmaz oluyor. Binance tarafından yapılan açıklamada; Squad Game dolandırıcılarının, izlerini kapatmak amacıyla Tornado Cash ‘gizlilik karıştırıcı’ kullanıyorlarmış gibi göründüklerini söyledi. Ayrıca binance sözcüsü, güvenlik ekiplerinin şu anda Squad Game dolandırıcılığı ile ilgisi olanları izlemeye aldığını da dile getirdi. Haberde, Tornado Cash’ın geliştiricilerine ulaşılamadığı da açıklandı. Squid Game kripto para biriminin geliştiricileri ve yöneticilerinin başta ‘ oltalama‘ olmak üzere ‘ saadet zinciri‘ ile başka siber yöntemleri kullanarak hesaplarını tamamen kapattıklarını ve ortadan kaybolduklarını söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP