DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Londra’da İlk Defa Bir Türk Kuaför, Ödemeleri Kripto Para İle Almaya Başladı

Londra’da İlk Defa Bir Türk Kuaför, Ödemeleri Kripto Para İle Almaya Başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da kendi markasıyla (Hairbysam) kuaför hizmetleri sunan Türk Kuaför Samet Zili, kendi alanında bir ilke imza attı ve salonunda kripto para ile ödeme alan ilk kuaför olduğunu söyledi.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:52
Londra’da İlk Defa Bir Türk Kuaför, Ödemeleri Kripto Para İle Almaya Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraların ortaya çıktığı andan itibaren bütün dünya devletlerinden kimisi bunları yasaklarken, kimisi ise kripto paraların alım-satım işlemlerinin daha da kolaylaştırılması amacıyla kendi piyasalarında yasal zemin oluşturmaya hazırlanıyor. Öyle ki, Kripto para güvenilir mi? Dolandırıcılık mı? Ya batarsam? soruları dünya kamuoyunu meşgul ederken, zamanın ve teknolojinin gelişim göstermesi ile beraber kripto para borsaları, oluşturmuş oldukları sağlam altyapı sayesinde güven vermeye devam ediyor. Son dönemlerde kripto para borsaları ile ilgili ortaya çıkan vurgun olayları yatırım yapmak isteyen kişileri yine de korkutuyor.

 Amerika’da Belediye Başkanı seçilen birinin 3 ay boyunca maaşını kripto para ile alacağını duyurması, bazı devletler de alışverişlerde yine aynı şekilde kripto para kullanılacağı ile ilgili söylentiler, insanları kripto paralara yaklaştıran faktörlerin başında geliyor.

 Londra’da Bir Türk Kuaför, Ödemelerini Kripto Para İle Almaya Başladı

 Artık kripto paralar, sadece bir yatırım aracı değil aynı zamanda yaşamın bir parçası olma yolunda hızla ilerliyor. Kripto paraları ödeme aracı olarak kabul eden firmaların sayısı giderek artarken, bu akıma Hairbysam adını verdiği kuaför salonu ile Londra’da hizmet veren İzmirli Kuaför Samet Zili‘de katıldı.

 Corona Virüsü Pandemisi İle Beraber Popüler Bir Hal Almaya Başladı 

 Kripto para birimi ile kuaförlük hizmetlerinden hak ettiği ödemeleri aldığını söyleyen ve bu alanda öncü olduklarını dile getiren zili, koronavirüsü pandemisi ile beraber popüler bir yatırım ve transfer aracına dönüşen kripto paralar ile ödeme alma düşüncesinin, yapmış olduğu gözlemler neticesinde ortaya çıktığını söyledi. 

Samet Zili: Bu Alanda Öncü Olmak İstedim 

 Kuaför salonuna gelen müşterilerin bir kısmının saçları yapılırken diğer taraftan da kripto piyasalarda işlem yaptıklarına şahit olduğunu dile getiren Samet Zili, “sohbet ettiğimiz esnada bunu ödeme yöntemi olarak sunma düşüncesini paylaştım ve olumlu geri dönüşler aldım. Öncelikli olarak bu ödeme yöntemini kullanan işletmeleri araştırdım o süreç içerisinde dünyada henüz hiçbir kuaförün kripto para ile ödemeleri aldığını görmedim, okumadım… Öğrenince de bu alanda öncü olmak istedim.” Dedi.

 Yakın Zaman İçerisinde Daha Da Yaygın Bir Hal Almaya Başlayacak 

 Kripto para birimleri ile hak edilen ödemelerin alınması uygulaması, dünyaya açılma hedefinin bir ayağı olarak hayata geçirdiğini dile getiren Samet Zili, kendi markasını dünyaya tanıtma yolunda çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Teknik altyapı hazırlıkları oluşturarak kripto para ile ödeme almaya başladıklarını söyledi. Şimdi ise müşterilerinin neredeyse ⅓’ünün kripto paralar ile ödeme yaptığını söylüyor. Yakın gelecekte ise bu yöntemin daha da yaygınlaşacağını ve fiziki paranın büyük ölçüde ortadan kalkmasını beklediğini söyledi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP