DOLAR

32,5195

-0.09%
EURO

34,7929

-0.22%
ALTIN(gr)

2.419,46

-0,42%
BİST 100

%
Bitcoin, Rekordan Sonra Çok Sert Düştü!

Bitcoin, Rekordan Sonra Çok Sert Düştü!

Dün, ABD Merkez Bankası tarafından ABD'nin enflasyon verileri açıklandı. Bu enflasyon rakamları ise ABD tarihinin son 31 senesinin en kötü rakamlarıydı. Hal böyle olunca başta Bitcoin kripto para birimi olmak üzere kripto para piyasasında alım satım işlemlerine tabi tutulan diğer bütün kripto para birimleri yükselişe geçti. Kripto paraların öncüsü ve babası olarak bilinen Bitcoin, dün 68 bin 700 doları aşarak yeni rekorunu tazelemişti. Bu sabah ise 65 bin doların altına kadar geriledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Bitcoin, Rekordan Sonra Çok Sert Düştü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Benzer şekilde dün 4859 değer artışı ile  yeni tarihi zirvesini gören Bitcoin, dün yeni tarihi zirvesini görmesinin sonrasında çok sert bir şekilde düşüş yaşadı.

Çinli Gayrimenkul Devi İflasını Duyurdu

 Dünyanın en büyük kripto parası olarak bilinen Bitcoin, 68. 742 doları gördükten sonra akşam saatlerinde Çinli gayrimenkul devi Evergrande’nin 3. defa borç ödemesini gerçekleştiremediğine dair haberler ortaya çıkmaya başladı. Bu haberin oluşturduğu etki ile Bitcoin, yönünü aşağı doğru çevirdi. Tam da bu dakikalar içerisinde rekorun sonrasında gelen kar satışları da etkili olmaya başladı. Bitcoin, bu sabahtan itibaren 64. 949 dolara kadar geriledi. Son 24 saat içerisindeki değer kaybı ise yüzde 3’ü aşmış bulunmakta. Kripto para dünyasında öncü Bitcoin’den sonra gelen 2. para birimi Ethereum  ise dün akşam 4859 dolar ile yeni tarihi zirvesini yaşadı. Benzer biçimde bu sabah bu para birimi de değer kaybederek 4673 dolara çekildi. Bugün meydana gelen bu düşüşün ne kadar kalıcı olup olmadığı dikkatle takip edilecek.

Kripto Paralar Nelerden Etkileniyor/Etkilenmiyor?

Her ne kadar da kripto para dünyasında alım satım işlemlerine tabii tutulanı kripto para birimlerinin, enflasyon rakamları başta olmak üzere dünyada meydana gelen diğer ekonomik gelişmelerden etkilenmediği ile ilgili genel bir görüş mevcut ise de aslında deflasyonist özellikler taşıyan sanal paraların, enflasyonist etkiler sonucunda değeri artan ya da değeri azalan mal ya da hizmetlerin durumlarına göre pozisyon aldıkları artık bilinen bir gerçek. Bitcoin başta olmak üzere kripto para dünyasında meydana gelen gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız sayfamızı takip etmeyi unutmayınız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP