DOLAR

32,5881

0.28%
EURO

34,8249

0.11%
ALTIN(gr)

2.491,63

0,31%
BİST 100

%
Bitcoin, Kırdığı Rekordan Sonra Kar Satışları İle Düşüşe Geçti!

Bitcoin, Kırdığı Rekordan Sonra Kar Satışları İle Düşüşe Geçti!

Çarşamba günü tarihi zirvesini gören Bitcoin, sabah saatlerinden itibaren çok sert bir düşüş yaşadı ve bugün yatay seyrini devam ettiriyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Bitcoin, Kırdığı Rekordan Sonra Kar Satışları İle Düşüşe Geçti!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz gün içinde gayrimenkul devi Evergrande’nin 3. defa borç ödemesini gerçekleştiremediğine yönelik haberler yaygınlık kazanınca çarşamba günü 68 bin 700 doları aşarak tarihinin en büyük ya rekorunu kıran Bitcoin Kripto para birimi, dün sabah 65 bin doların altına kadar geriledi.

 Bitcoin, 68 Bin 742 Dolar İle Rekor Tazelemişti

 Bitcoin , vadeli işlemler temelli borsa yatırım fonlarının (NFT) başlatılmasında yaklaşık olarak 1 ay kadar sonra kripto paraların işlem hacimlerinde çok ciddi manada artışlar meydana geldi. Dünyanın en büyük hacimli kripto parası Bitcoin, çarşamba günü 68 bin 742 doları görerek tarihi rekoruna imza atmıştı.

 Bitkoin- Altın Kıyaslaması, Son Zamanlarda Sıklıkla Gündeme Geliyor

 Ellerinde bulunan Bitcoin fonları aracılığı ile yatırımcılar, doğrudan bir şekilde Kripto para almak yerine daha çok Bitcoin kripto para biriminin değerinde bulunan ya da kazanç sağlayabilecek bir ürün alma arayışına girdi. Dünyada enflasyon rakamlarının giderek artış gösterdiği bir zamanda gelen en son veriler, bitcoin-altın kıyaslamasını bir kez daha masaya yatırdı.

 Kar Satışları, Bitcoin’in Düşmesine Sebep Oldu!

 Elinde Bitcoin kripto para birimi bulunan yatırımcılar, bu para biriminden satış gerçekleştirerek kar elde etme çabasına girdiler ve bu durum Bitcoin’in kırdığı rekorun hemen sonrasında gelen satışların, iki gün önce 69 bin dolar seviyesine gelen Bitcoin kripto para biriminin bugün 63 bin 741 dolara kadar gerilemesine sebep oldu.

Kripto Piyasasında ikinci Sırada Bulunan Ethereum’da Bitcoin’le  Benzerlik Gösterdi

 Benzer biçimde dün 4 bin 859 dolardan satışa sunulan ve tarihi zirvesini gören Ethereum, kırdığı rekor sonrası çok sert bir şekilde düştü. Benzer biçimde bu sabah 4 bin 673 dolara kadar çekildi. Bu para birimi, şu anda 4 bin 613 dolar seviyesinde işlem görüyor.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP