DOLAR

32,5730

0.26%
EURO

34,9982

0.06%
ALTIN(gr)

2.459,61

0,98%
BİST 100

%
Rusya, Ülkede Kripto Madencilik Yapanları Kontrol Etmek İçin Harekete Geçiyor!

Rusya, Ülkede Kripto Madencilik Yapanları Kontrol Etmek İçin Harekete Geçiyor!

Devlet Duması (Rusya'da yasama organı olarak faaliyet gösteren organ) son zamanlarda ülkede gelişim gösteren bir piyasa haline gelen kripto para madenciliği ile özel bir şekilde ilgilenecek yeni bir çalışma grubu kurma çağrısında bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Rusya, Ülkede Kripto Madencilik Yapanları Kontrol Etmek İçin Harekete Geçiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu açıdan Vyacheslav Volodin yardımcısı Aleksei Gordeyev’e  kripto paralar ile ilgili faaliyet gösterecek komiteler arası bir iş grubu meydana getirme emri verildi. Bu komitenin başında ise kripto para madenciliği konusunu genel kurul toplantısından önce ele alan, güvenlik ve yolsuzlukla mücadele komitesi Başkan yardımcısı Andrey Lugavi başkanlık edecek.

 Lugavoy, perşembe günü düzenlediği basın toplantısında yapmış olduğu açıklamada,

 “Kripto para madenciliği ile uğraşanlar için bir yasa tasarısı hazırladık ve bu konuyu komitede sunacağız”

Dedi.

Bu meselenin tartışma aşamasının tamamlanmasından sonra uzlaşıldığı açıklandı.

 Lugavoy, kripto para madenciliği ile uğraşan kişilerin ya da kurumların her geçen gün biraz daha zenginleşerek yıl içerisinde 2 milyar dolar kazanan bir piyasaya dönüştüğünü fakat vergi ödeme dediklerini söyledi.

 Lugavoy, konu ile ilgili şunları söyledi:

“Kripto para kazançlarının düzenlenmemesi sebebiyle, kolluk kuvvetleri, bireylerin faaliyetlerini suç belirtileri oluşturamadıkları ve gerekli kararları veremedikleri için genellikle çıkmaza giriyor”

 Bilindiği gibi Çin Devleti, ülkesinde kripto para madenciliği yapılmasını yasaklamıştı ve madenciler, genel itibarıyla ABD başta olmak üzere Kazakistan ve Rusya’da konuşlandı. Son zamanlarda kripto para geliştiricilerinin Rus petrol ve gaz devlerinden gaz ateşleyici kullanmak suretiyle madenciliği yapmalarına onay verme teklifini düşündükleri de ortaya çıktı. Ekim ayı içerisinde birkaç ay önce, Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novam, ucuz elektrik kullanması ile bilinen biri Sibirya bölgesinde Kripto para madenciliğinin çok gibi gelişim göstererek, perakende enerji tüketiminin, bu sene yani 2021 senesi içerisinde, 2020 senesi seviyelerine oranla %59 artış gösterdiğini açıklayan bir mektup gönderdi. Novak, göndermiş olduğu bu mektupta elektrik şebekesinde acil durum ile kaza ile önemli bir yüklenme durumu olduğunu ve madenciler açısından daha yüksek elektrik fiyatları talep edildiğini söyledi. Aynı ay içerisinde ise başkan Vladimir Putin, kripto paraların benimsenebileceğini ve gelecek zaman içerisinde bir ödeme aracı olarak kullanılabileceğini söylemişti. Rusya gibi aynı şekilde Kazakistan hükümeti de kayıtlı madenciler ile birleştiğinde ülkenin toplam elektrik üretim kapasitesinin yaklaşık olarak %8’ ini meydana getiren kayıt dışı madencileri çökertmeyi planlıyor. Diğer taraftan kripto para madencilerin den daha fazla vergi almayı planlıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP