DOLAR

32,4598

-0.11%
EURO

34,7455

-0.67%
ALTIN(gr)

2.437,97

0,09%
BİST 100

%
Rusya, Dolar Rezervlerinin Bir Bölümünü Kripto Paralarla Değiştirmeyi Planlıyor

Rusya, Dolar Rezervlerinin Bir Bölümünü Kripto Paralarla Değiştirmeyi Planlıyor

Rus hükümeti, son zamanlarda rezervlerinde bulunan ABD doları yerine kripto para kullanmayı düşünüyor ve bu düşüncesini hayata geçirmek için bir dizi düzenleme yapmaya çalışıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Rusya, Dolar Rezervlerinin Bir Bölümünü Kripto Paralarla Değiştirmeyi Planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Pankin, ülkede ulusal yayıncılık yapan İnteraktif haber ajansına vermiş olduğu demeçte, genişleme politikası içerisinde bulunan ABD yatırımlarının olumsuz bir şekilde meydana getirmiş olduğu etkilere karşı koyma çabalarında Rusya Federasyonu’nun dedolarizasyona vurgu yaptığını açıkladı. Üst düzey diplomat, ABD dolarının Rusya iç ekonomi ve dış ticaret hacmini yakından etkilediğini ve Ticaret operasyonları üzerindeki etkisini etkisini kısıtlamaya ilişkin ve çeşitli tedbir risklerini azaltmaya çalıştıklarını söyledi.

Rusya hükümetinin, söz konusu yaptırımlar ile alakalı çalışmaları halen devam etmekle beraber yatırımlarla ilgili zorluklar da sürüyor ve Pankin, Rusya’nın büyük ticaret ortakları ile yapmış olduğu iş antlaşmalarının, kullanılmakta olan para birimi bağlamında korumaya ve istikrara gereksinim duyduğunu belirtti. Moskova, şu an açısından Euro ödemeleri ile transferler ile değil, ABD doları ödemeleri ile alakalı yaptırım tehdidi ile karşı karşıya. Bunların dolayısıyla ABD bankaları ile Washington’da bulunan yetkililerin şüpheli görmüş oldukları işlemleri engellemesine izin veren takas uygulamalarından geçtiğini açıkladı.

 Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yardımcısı, Amerikan dolarının, Rusya döviz rezervlerindeki payını ve uluslararası yerleşimlerde mübadele aracı olarak kullanımının daha da kısıtlanmasının uygun olacağını düşünüyor. Pankin, Rusya’nın ABD itibari parasını diğer ulusal ve bölgesel para birimleri ile gelecek zaman içerisinde büyük bir ihtimalle bir türlü dijital varlıkla değiştirmeyi öngörüyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kripto Paralara Nasıl Bakıyor?

 Özellikle de son zamanlarda Rusya devlet başkanı Vladimir Putin, kripto paralar ile ilgili yapmış olduğu bir açıklamasında, bu paraların aslında tanınması gerektiğini vurgulamıştı. Bu durum, Rusya hükümetinin, rezervinde bulunan dolar paralarının bir bölümünü kripto paralar ile değiştirmesinin yolunu açacak en önemli yorum ya da tahmin olduğu açıklanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP