DOLAR

32,3815

0.19%
EURO

35,0520

-0.14%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
Orta Vadede Kripto Paraları Bekleyen Seviyeler!

Orta Vadede Kripto Paraları Bekleyen Seviyeler!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande kuruluşunun konkordato ilan ettiği ile ilgili iddialar özellikle de kripto para piyasalarında çok sert satışlara sebep oldu.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:53
Orta Vadede Kripto Paraları Bekleyen Seviyeler!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz çarşamba gününü 69 bin dolar ile tarihi zirvesine çıkaran Bitcoin, Çinli gayrimenkul devi Evergrande ile ABD enflasyon rakamları ile beraber 63 bin doların altını gördü. Çin’in Evergrande krizinin patlak vermesini önlemek amacıyla çeşitli adımlar atacağına yönelik haberler ile firmanın ertelenmiş tahvil borçlarını ödediğine dair sosyal medya hesaplarından açıklama yapmasının sonrasında kısa süre içerisinde bu şok atlatıldı. Yine Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı, ‘ faiz artırımı açısından sabırlı bir şekilde davranmak zorundayız’ şeklinde açıklama yapması tansiyonu düşüren bir başka sebep oldu.

 Çarşamba günü 69 bin dolardan piyasayı kapatan Bitcoin, perşembe gününe ise tekrardan 65 bin doların üzerine çıktı. Kripto paralar ile alakalı kasım ve aralık ayına göre yükseliş beklentisi meydana gelen bu sarsıntılara rağmen bozulmuş değil. Dolayısıyla kripto paralarda alınmış olan pozisyonlar, bir müddet daha muhafaza edilebilir hatta yeni pozisyonlar dahi açılabilir.

Borsada Olumlu Bir Hava Var

Bir gazetede yer alan habere göre, borsa İstanbul cephesine gelindiğinde ise 15 ekim tarihinde başlangıç yapan ilerleme son sürat devam ediyor. Son 1 ay içerisinde yalnızca bir işlem günü gerileyen Borsa İstanbul 100 endeksi, söz konusu zaman dilimi içerisinde yüzde 16 oranında yükseldi. Yabancı girişinin de ele alındığı borsa İstanbul’da, diğer Türk Lirası varlıklara göre pozitif yönlü ayrışmanın bir müddet daha devam edeceği havası hakim.

 18 Kasım tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yapacağı para politikası kurulu toplantısından çıkacak netice ile küresel gelişmeler yakından takip edilecek. Biraz önce de belirttiğimiz gibi şu aşamada borsada yukarı yönlü bir eğilim pozisyonunu koruyor.

Bununla beraber meydana gelen sert yükselişin sonrasında riski azaltmak manasında bir miktar  satış ile mantıklı bir görünüm kazanıldığı ifade ediliyor.

Portföyün Tamamı Risk Teşkil Eden Varlıklardan Meydana Gelmemeli

Kripto paralar ile hisse senetlerine ilişkin kısa vadeli pozitif tahminler kurunsa da, sahip olunan tasarrufların büyük bir bölümünün bu varlıklara ayrılmaması gerekir. Eğer ki risk algısına göre tasarrufların yarısı bu varlıklarda değerlendirilecekse grup içerisinde ise hisse senedinin payının yüksek olması ve kripto paralardaki olası sert hareketlerden daha az etkilenmesini sağlayacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP