DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
O Ülke, Kripto Parayı Yasaklamaktan Vazgeçiyor!

O Ülke, Kripto Parayı Yasaklamaktan Vazgeçiyor!

Kripto para dünyasında meydana gelen gelişmeleri takip etmek imkansız. Bazı dünya devletleri, kripto paraları kullanmak için çeşitli altyapı platformları geliştirirken, bazı devletler ise kripto paraların tamamen yasaklanması gerektiği görüşünde. 

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:54
O Ülke, Kripto Parayı Yasaklamaktan Vazgeçiyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan’ın öncü basın yayın kuruluşlarından Economik Times, hükümete yakın kaynaklara dayandırdığı bir habere göre; Hindistan’da  kripto paraların alım satım işlemlerinde kullanımı yasaklanırken varlık olarak alım satımına ise izin verilecek ve regüle edilecek. Hükümetin bu bağlamda bir yeni tasarıyı meclisin kış döneminde gündeme getirmesi bekleniyor. Hükümet kaynaklarının yapmış oldukları açıklamalar, geçtiğimiz pazartesi günü kripto para piyasasından firmalarla yapılan toplantının sonrasında geldi. Kripto paraların varlık şeklinde düzenlenmesinin Hindistan Merkez Bankası‘nın yanlış uygulamaları minimize edeceği de kaydediliyor. Hindistan Merkez Bankası, kripto paraların bir para birimi olarak kullanımına açık bir biçimde karşıydı. 

 Hindistan, Kripto Paraları Tamamen Yasaklamaktan Geri Adım Atıyor! 

 Hindistanlı yetkililer, bilindiği gibi 2021 senesenin başlarında kripto paraları tamamı ile yasaklamayı konuşuyordu. Bu bağlamda Hintli hükümetin parlamentoya özel kripto paraların yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısı sunacağı dile getiriliyordu. Fakat son zamanlarda gelen haberlere bakıldığında hükümet, daha önceki konuşulan kripto paraların tamamen yasaklanması haberinden yavaş yavaş vazgeçerek, kripto paraların alım satımına izin verip düzenleme yoluna girecek gibi görünüyor.

 Hindistan’ın kripto para hususunda fikir değiştirdiğinin işaretleri ise birkaç aydır gündemdeki yerini koruyordu. Örnek verilmesinde fayda vardır ki eylül ayı içerisinde Hindistan Maliye Bakanlığı Tırmala Sitharaman, El Salvador gibi bir adımın atılmasının oldukça zor göründüğünü ancak kripto parayı yok saymayacaklarını dile getirmişti. Diğer taraftan Hintlilerin, kripto para piyasasına büyüyen bir ilgileri her zaman var. Hindistan, dünya çapında en hızlı bir şekilde gelişim gösteren piyasalardan biri haline geldi ve adaptasyon manasında ülkeye son 1 yıl içerisinde %650 oranında artış gösterdi.

 Kış aylarının gelmesi ile beraber Hindistan meclisinde kripto paraların tamamen yasaklanmasının yerine belirli düzenlemelerin yapılması ile ilgili kanun tasarısı ele alınacak. Hindistanlı yetkililer, kalabalık nüfusunun kayda değer bir bölümünün kripto para piyasasında alım satım işlemlerini yapmasına kayıtsız kalamaz.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP