DOLAR

32,4976

0.25%
EURO

34,5816

0.23%
ALTIN(gr)

2.498,70

0,64%
BİST 100

%
Kripto Para Yatırımı Yapanlar Dikkat, Balinalara Yem Olmayın!

Kripto Para Yatırımı Yapanlar Dikkat, Balinalara Yem Olmayın!

Kripto para borsalarında öncü olarak bilinen Bitcoin kripto para biriminde meydana gelen değer düşüşü akabinde piyasalarda 'Bitcoin rallisi tehlikede mi?' Sorusu sorulmaya başlandı. Kripto para birimlerindeki meydana gelen bu dalgalanmadan uzun vadeciler etkilenmezken, al sat yaparak para kazanmak isteyen kişiler ise birbiri ardına ters pozisyonlarda kalarak ciddi para kaybına uğradı.  

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:55
Kripto Para Yatırımı Yapanlar Dikkat, Balinalara Yem Olmayın!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paralarda meydana gelen düşüşün sebepleri olarak Çin hükümetinin devlet tesislerinde kripto para madenciliği yasaklanması başta olmak üzere ABD başkanının kripto paralar ile ilgili çeşitli düzenlemeleri kapsayan tasarıya imza atması olarak cevap verilebilir. ancak bu hafta meydana gelen düşüşte ise kesinlikle bu iki faktör, kripto paraların düşmesine sebep olarak görülmemeli. Basit bir piyasa oyunudur diyebiliriz. Seneler önce uzmanların dikkatini çektiği eski borsa oyunlarından bir tanesi: bütün yatırımcılar, piyasanın yükseleceğine yönelik bir düşünce taşıyorlarsa sat, daha ucuza alacağın bir fırsat ortaya çıkacaktır. Kripto para piyasasını birine anlatmak amacıyla 1 hafta önce meydana gelen gelişmelere dokunmakta fayda olacaktır.

2000’li Yılların Borsasında Benzer

Bitcoin kripto para biriminin 100 bin dolara ulaşacağını artık herkesin düşünce beslediği piyasada long pozisyonlar açmış olan yatırımcılar, yani yükseliş bahsine kaldıraç ile girenler en son meydana gelen büyük dalgalanmanın temel sebebiydi. 1990’lı senelerin sonları, 2000’li yılların ise başlarında o zamanki ismi ile İstanbul Menkul Kıymetler borsasında bu görüntüleri görmeye oldukça alışıktık. Spekülatörlerin, hatta manipülatörlerin borsanın en büyük etkenlerin de dahi cirit attığı dönemlerdi o zamanlar. Gereksinim duyulan tek şey ise tahtayı etkileyebilecek derecede hisseye çok ucuz fiyattan sahip olan spekülatörlerdi. Hatta öyle bir şey ki pek çok kez firmaların sahiplerinin hisselerinin bu spekülasyonları da kullandıklarına dahi şahitlik ettik.

 Bitcoin Rallisi Tehlike Çemberinde Mi?

Geçtiğimiz hafta öncelikli olarak aşağı gönlü büyük bir düşüş marjı yarattıktan sonra kaldıraçlı long pozisyonları bitiren kripto balinaları, daha sonrasında ise yukarı sert bir geri dönüş ile şimdi de short pozisyonları yerle bir etti ve sonrasında ise tekrardan bir aşağı dalgalanma ile acaba ‘Bitcoin rallisi tehlikede mi?’ Psikolojisini de piyasalara yerleştirdi. Uzun vadeli bir şekilde kripto para piyasasında al sat işlemlerini yapan kişiler elbette rahat. ancak kısa vade içerisinde kripto para borsalarında al sat işlemlerini yapanlar birbiri ardına ters pozisyonlarda karara çok ciddi manada para kaybetti. Özetlemek gerekirse, ister birikiminiz küçük olsun isterse de büyük,bu kadar riskli bir piyasada yatırım yapmak amacıyla hareket eden kişilerin öncelikli olarak geçen hafta meydana gelen gelişmelere dikkat etmesinde fayda olacaktır ve kaldıraç kullanmanın, kocaman bir oltanın ağzına takılıp denize sarkıtılmış bir balina yemi olmaktan hiçbir farkı yok.

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP